Tex-mex digg i en wrap

Tex-mex digg i en wrap

Både taco og fajitas er enkel å god fredagskos. Denne gangen har jeg laget en slags kombo, med både kylling og karbonadedeig. Sammen med hjemmelaget guacamole og en enkel tex-mex krydderblanding har plutselig fredagstacoen blitt litt mer spennende.

Tex-mex digg i en wrap

Det er ikke så mye hokus med denne oppskriften, og skal mye til for å feile.

Tex-mex i en wrap

Tex-mex digg i en wrap

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 200 gram karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • Ananas (valgfritt)
  • Tex-mex krydder
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 klype røkt paprikakrydder (valgfritt)
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts oregano
  • 1 ts havsalt
  • 1/4 ts sort pepper
  • Guacamole
  • 1,5 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • 1/4 chili
  • 4 cherrytomater
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/4 ts spisskummen
  • 1/4 ts salt
  • Tilbehør
  • Lettrømme
  • 4 tortillas

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage guacamolen. Oppskriften på den finner du i dette innlegget.
Steg 2
Stek karbonadedeig og strimlet kylling i en varm panne, i 2-3 omganger. Legg kjøttet til side etter hvert som det blir ferdigstekt.
Steg 3
Del løk og paprika i strimler og surr det i pannen til løken begynner å bli blank og myk.
Steg 4
Ha det ferdigstekte kjøttet tilbake i pannen, ha oppi krydrene og tilsett hakkede tomater.
Steg 5
La det hele putre 3-5 minutter. Dersom du ønsker en litt tynnere konsistens kan du tilsette litt mer hakkede tomater eller en skvett vann.
Steg 6
Varm tortillasene rett før servering. Server tex-mex på nyvarmede tortillas, sammen med biter av ananas, guacamole og litt mager kesam eller lettrømme.