
For et par uker siden smakte jeg larb for første gang. Dette var rett og slett fantastisk godt! Kjempesunt og så fullpakket av smak!
Larb er en slags kjøttsalat fra det laotiske kjøkken, og er (uoffisielt) sett på som nasjonalretten i Laos. Retten blir også mye spist i Thailand, og mange kaller derfor denne retten for thai larb. Hvis jeg har forstått det rett, så er denne oppskriften nærmere slik man lager den i Laos. I hvert fall i følge Wikipedia så bruker man verken fiskesaus eller lime juice, men gjerne spisskummen, nellik, stjerneanis eller kanel. Arrester meg gjerne om jeg tar feil, her støtter jeg meg på Wikipedia.
Uansett navn. Jeg kan garantere at dette ikke blir siste gang jeg serverer larb, og må innrømme at dette var enklere enn hva jeg i utgangspunktet trodde det ville være. Om du synes det tar for lang tid å dandere den fint på salatblader så er det overhode ikke noe i veien for å servere det som en salat istedenfor.