Thaiform med kylling

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Thaiform med kylling
Thaiform med kylling

I denne thaiformen har jeg bare hatt grønnsaker og kylling i en form og helt sausen over. Gi den en halvtime i ovnen og server den med ønsket tilbehør. Enklere enn dette kan det omentrent ikke bli. Oppskriften er nok til 2-3 personer, litt avhengig av tilbehør.

Tips! Smak deg gjerne frem med karripastaen. Denne kan variere fra merke til merke, og det er jo ikke alle som liker like at det er like mye fart i retten som andre. Husk at sausen vil mildne litt mot kyllingen og grønnsakene i formen.

Håper thaiformen faller i smak!

Thaiform med kylling

4 fra 16 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 1 stk gulrot

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 75 gram sukkererter

  • 1/2 stk lime

  • 3 ts rød karripasta

  • 1 fedd hvitløk

  • Olje til steking

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 dl vann

  • 3 ts maizena

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ss soyasaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær kyllingen i strimler.
  • Skrell gulroten, rens løken og skyll av paprika og sukkererter. Del paprika og rødløk i strimler, gulroten i staver og sukkerertene i to.
  • Bland oppstrimlet kylling og grønnsaker i en smurt ildfastform.
  • Surr finhakket hvitløk og karripasta i litt olje i en liten kasserolle. Et minutt eller to holder.
  • Tilsett kokosmelken. Visp maizena ut i vann, og ha det i kasserollen sammen med saften av en halv lime, sukker og soyasaus.
  • Kok opp og hell det over ildfastformen idet du nærmer deg kokepunktet eller det begynner å tykne.
  • La ildfastformen steke midt i ovnen i ca 30 minutter.
  • La thaiformen stå 10-15 minutter på benken før du serverer den. Formen kan serveres slik den er, eller med ris og en enkel salat som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*