Thaiform med kylling

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Thaiform
Thaiform med kylling

I denne thaiformen har jeg bare hatt grønnsaker og kylling i en form og helt sausen over. Gi den en halvtime i ovnen og server den med ønsket tilbehør. Enklere enn dette kan det omentrent ikke bli. Oppskriften er nok til 2-3 personer, litt avhengig av tilbehør.

Tips! Smak deg gjerne frem med karripastaen. Denne kan variere fra merke til merke, og det er jo ikke alle som liker like at det er like mye fart i retten som andre. Husk at sausen vil mildne litt mot kyllingen og grønnsakene i formen.

Håper thaiformen faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Thaiform med kylling

4 fra 117 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 75 gram 75 sukkererter

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 3 ts 3 rød karripasta

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • Olje til steking

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 1 dl 1 vann

  • 3 ts 3 maizena

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • 1 ss 1 soyasaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær kyllingen i strimler.
  • Skrell gulroten, rens løken og skyll av paprika og sukkererter. Del paprika og rødløk i strimler, gulroten i staver og sukkerertene i to.
  • Bland oppstrimlet kylling og grønnsaker i en smurt ildfastform.
  • Surr finhakket hvitløk og karripasta i litt olje i en liten kasserolle. Et minutt eller to holder.
  • Tilsett kokosmelken. Visp maizena ut i vann, og ha det i kasserollen sammen med saften av en halv lime, sukker og soyasaus.
  • Kok opp og hell det over ildfastformen idet du nærmer deg kokepunktet eller det begynner å tykne.
  • La ildfastformen steke midt i ovnen i ca 30 minutter.
  • La thaiformen stå 10-15 minutter på benken før du serverer den. Formen kan serveres slik den er, eller med ris og en enkel salat som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Leif Brennhovd

    Denne falt i smak og var grei å lage!

  2. Jeg har tenkt å lage denne til mange (15-16 porsjoner) Tror du det holder med 2 store ildfaste former og er det andre ting jeg må tenke på f.eks steketid?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Det er jo litt vanskelig å si hvor store disse formene er. Er dere 8-10 personer, og mange voksne, så vil jeg tro at 16 porsjoner vil være tilstrekkelig. En god idé om du skal steke flere former samtidig i ovnen er å bruke varmluft, slik at varmen fordeler seg bedre. Da er det også lurt å gå ned 20 grader i forhold til hva som er oppgitt i oppskriften 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*