• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. april 2017

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Thaigryte er rett og slett helt fantastisk godt, og denne gryten fikk skamros av samboeren da jeg serverte den. Siden dette skulle være en hverdagsgryte så har jeg benyttet lettvarianten av kokosmelk. I noen oppskrifter synes jeg at lett kokosmelk kan bli veldig tamt, men i denne gryten gav det en akkurat passe mild kokossmak etter min smak. Ellers så ser du kanskje at jeg har benyttet noe som heter kaffirlimeblad. Noen matbutikker har dette, men får du ikke tak i det så kan du også bruke det ytterste skallet (bare det grønne) av en lime.

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. april 2017
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Thaigryte med strimlet svinekjøtt
Ingredienser
  • Thaigryte
  • 600 gram strimlet svinekjøtt
  • 1 rødløk
  • 2 ss rød karripasta
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 2 gulrøtter
  • 2 kaffirlimeblader
  • 1 rød paprika
  • 1 ts sukker
  • 1 ss soyasaus
  • Salt etter ønske
  • 2 ss fersk koriander
  • 3 vårløk
  • Tilbehør
  • Byggris
Slik gjør du det
Steg 1
Kok ris etter anvisning på pakken.
Steg 2
Stek strimlet svinekjøtt kjapt i en panne, gjerne i to omganger. Sett ferdigstekt kjøtt til side.
Steg 3
Kutt opp grønnsaker, rødløk i og paprika i strimler, ferdigskrellet gulrot i staver og vårløk i skiver.
Steg 4
Surr rødløk lett i en panne. Ha i rød karripasta og la den få frese et par minutter på pannen.
Steg 5
Tilsett kokosmelk og kaffirlimeblad (eller limeskall). La koke i ca 10 minutter. Fjern kaffirlimebladene og tilsett gulrot og paprika.
Steg 6
La koke i ytterligere 5 minutter. Ha i soyasaus og sukker, og smak til med eventuelt mer salt.
Steg 7
Rett før servering har du oppi vårløk og fersk grovhakket koriander.

Håper thaigryten faller i smak!

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Stikkord

  • gryter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel torsk i karri
Caprese – tomat og mozarellasalat

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
25delinger