Slik lager du en enkel thaigryte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Stek strimlet svinekjøtt kjapt i en panne, gjerne i to omganger. Sett ferdigstekt kjøtt til side.
  3. Kutt opp grønnsaker; rødløk i og paprika i strimler, ferdigskrellet gulrot i staver og vårløk i skiver.
  4. Surr rødløk lett i en panne. Ha i rød karripasta og la den få frese et par minutter på pannen.
  5. Tilsett kokosmelk og kaffirlimeblad (eller limeskall). La koke i ca 10 minutter. Fjern kaffirlimebladene og tilsett gulrot og paprika.
  6. La koke i ytterligere 5 minutter. Ha i soyasaus og sukker, og smak til med eventuelt mer salt.
  7. Rett før servering har du oppi vårløk og fersk grovhakket koriander.

Håper thaigryten faller i smak!

Thaigryte med strimlet svinekjøtt og byggris
Thaigryte med strimlet svinekjøtt og byggris

 

Thaigryte med strimlet svinekjøtt