Thaigryte er rett og slett helt fantastisk godt, og denne gryten fikk skamros av samboeren da jeg serverte den. Siden dette skulle være en hverdagsgryte så har jeg benyttet lettvarianten av kokosmelk. I noen oppskrifter synes jeg at lett kokosmelk kan bli veldig tamt, men i denne gryten gav det en akkurat passe mild kokossmak etter min smak. Ellers så ser du kanskje at jeg har benyttet noe som heter kaffirlimeblad. Noen matbutikker har dette, men får du ikke tak i det så kan du også bruke det ytterste skallet (bare det grønne) av en lime.
Thaigryte med strimlet svinekjøtt
- 24. april 2017
- 4 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Thaigryte
- 600 gram strimlet svinekjøtt
- 1 rødløk
- 2 ss rød karripasta
- 4 dl lett kokosmelk
- 2 gulrøtter
- 2 kaffirlimeblader
- 1 rød paprika
- 1 ts sukker
- 1 ss soyasaus
- Salt etter ønske
- 2 ss fersk koriander
- 3 vårløk
- Tilbehør
- Byggris
Slik gjør du det
- Steg 1
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Steg 2
- Stek strimlet svinekjøtt kjapt i en panne, gjerne i to omganger. Sett ferdigstekt kjøtt til side.
- Steg 3
- Kutt opp grønnsaker, rødløk i og paprika i strimler, ferdigskrellet gulrot i staver og vårløk i skiver.
- Steg 4
- Surr rødløk lett i en panne. Ha i rød karripasta og la den få frese et par minutter på pannen.
- Steg 5
- Tilsett kokosmelk og kaffirlimeblad (eller limeskall). La koke i ca 10 minutter. Fjern kaffirlimebladene og tilsett gulrot og paprika.
- Steg 6
- La koke i ytterligere 5 minutter. Ha i soyasaus og sukker, og smak til med eventuelt mer salt.
- Steg 7
- Rett før servering har du oppi vårløk og fersk grovhakket koriander.
Håper thaigryten faller i smak!