Thaigryte med torsk

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Thaigryte med torsk

Synes du det er vanskelig å få i deg nok fisk? Da kan thaigryte med torsk være et spennende innslag på middagsmenyen! Med kokosmelk, chili, ingefær og sitrongress så bringer gryten frem asiatiske smaker. Server den med ris, og dryss over litt koriander før servering om du ønsker.

Denne fiskegryten er forholdsvis enkel å lage.  Jeg beregner cirka 40 minutter tilberedningstid, siden gulrøttene trenger litt tid på å bli møre og torsken skal trekke i gryten helt til slutt. Hvis du ønsker en enda enklere fiskegryte så kan jeg anbefale oppskriften på enkel torskegryte – en godt oppskrift likt blant mange følgere.

Mat du blir glad av - banner

Thaigryte med torsk

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagKjøkken: ThailandskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram torsk

  • 1 stk liten gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk chili (start gjerne med en halv)

  • 1/2 ss finhakket ingefær

  • 200 gram østerssopp eller aromasopp

  • 1/2 ts gurkemeie

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 2,5 dl fiskebuljong

  • 2 stk store gulrøtter

  • 3 stilker sitrongress

  • 1 liten boks røde linser

  • 150 gram sukkererter

  • 1 ss soyasaus

  • 1 stk lime

  • 1/2 ts salt

  • Koriander

  • Tilbehør
  • Ris, byggris eller viltris

Fremgangsmåte

  • Fjern eventuelt skinn fra torsken og del den opp i passe store stykker. Strø salt over.
  • Rens og finhakk løk og hvitløk. Fjern steinene fra chilien og finhakk den. Finhakk også ingefæret. Surr løk, chili og ingefær i en klunk olje i en gryte eller kasserolle. Del opp soppen i skiver eller båter og ha den i kasserollen den også.
  • Når løken er myk tilsetter du litt gurkemeie. Bland det inn i løkblandingen, og la det frese noen sekunder før du tilsetter kokosmelk og fiskebuljong.
  • Skrell et par gulrøtter og del den opp i staver. Slå sitrongresset med baksiden av en kniv og del det så i to. Ha gulrot og sitrongress i gryten, og la koke til gulrøttene begynner å bli møre.
  • Kok risen etter anvisning på pakken.
  • Skyll en bolks med røde linser i et dørslag, til det slutter å skumme. Skyll også sukkerertene og del de i to. Ha linser og sukkererter over i gryten, sammen med soyasaus, limesaft og salt. Kok opp og legg torskebitene i gryten. Legg på et lokk, og la fiskegryten trekke til torsken er klar (cirka 10 minutter). Fisk gjerne ut sitrongresset før servering.
  • Server thaigryten med et dryss av koriander og med ris som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*