Thai-inspirerte fiskekaker av laks med mangosalat

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Thai-inspirerte fiskekaker av laks

Den siste uken har jeg laget disse thai-inspirerte fiskekakene ikke mindre enn et par ganger. Nå skal jeg innrømme at det ikke bare skyldtes at jeg syntes de var utrolig spennende og gode på smak, men den første gangen oppdaget jeg at jeg ikke hadde potetmel og melk. Fiskekakene ble fortsatt veldig gode på smak, men jeg mistenkte de ville bli enda saftigere dersom jeg også fikk spedd i litt melk. Noe som stemte særdeles bra.

Som tilbehør til disse thai-inspirerte fiskekakene laget jeg en enkel mangosalat med et lite dryss granateple, en herlig kombinasjon mot den litt spenstige laksen. Jeg vurderte først å servere de med en liten klatt lettrømme eller mager kesam, men det var slett ikke nødvendig.

Så har du lyst på en kjapp og spennende fiskemiddag, forsøk thai-inspirerte fiskekaker.

Tips! Bruk gjerne en foodprosessor eller matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren) når du lager farsen til fiskekakene.

Thai-inspirerte fiskekaker med mangosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

8

fiskekaker
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Fiskekaker
  • 500 gram 500 laks

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 dd 1 revet ingefær

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • 1 stk 1 egg

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1 ts 1 salt

  • 1 ss 1 potetmel

  • 1/2 dl 1/2 melk (cirka)

  • Olivenolje

  • Mangosalat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 stk 1/2 granateple

Fremgangsmåte

  • Del laksen opp i store terninger. Ha halvparten av laksen, chili (fjern steinene), revet ingefær og en skvis sitron i en matmølle/foodprosessor, og kjør det hele sammen i 10-15 sekunder til du har en litt halvgrov fiskekake-farse. Has så over i en liten bolle
  • Ha i resten av laksen, egg, salt og vårløk i matmøllen. Kjør også dette sammen slik du har gjort tidligere, og ha farsen sammen med resten.
  • Bland inn én spiseskje potetmel og litt melk. Fiskekake-farsen skal være som en tykk grøt.
  • Varm opp en stekepanne. Form fiskekakefarsen til fiskekaker ved hjelp av to spiseskjeer som du dypper i vann, og stek de i litt olivenolje i den varme pannen. Stekes i 3-5 minutter på hver side, gjerne med lokk. De ferdigstekte fiskekakene legges til side etter hvert som de er ferdigstekte.
  • Lag mangosalaten mens fiskekakene stekes.
  • Skjær ned langs hver side av mangosteinen, rut opp mangokjøttet med en kniv og vreng mangoskallet slik at du greier å skjære terninger av mangoen. Skjær også avokado og agurk i terninger og ha det sammen med mangoen i en liten bolle.
  • Snitt rundt granateplet på tvers, slik at du akkurat kommer igjennom det ytterste skallet. Dra halvdelene forsiktig fra hverandre. Rens forsiktig hver halvdel for kjerner og ha de i mangosalaten.
  • Server nystekte thai-inspirerte fiskekaker av laks sammen med smakfull mangosalat.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*