Thaisalat med biff

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Thaisalat

Nå som det går mot sommer og det er godvær i sikte, så frister det ekstra med friske og lette middagsretter. Derfor ønsker jeg i dag å dele oppskriften på en enkel thaisalat med biff. En nydelig middagsrett, som er både sunn og enkel å lage.

Jeg har forsøkt å bruke enkle ingredienser i denne retten, som er lette å få tak i. Det mest eksotiske er kanskje den asiatiske fiskesausen, men du finner den oftest sammen med andre asiatiske produkter i dagligvarebutikken. Start gjerne med å lage dressingen, slik at smakene får satt seg litt før du serverer den.

Det er tydelig at det er flere enn meg som er klar for litt flere sommerligere retter, for jøsses hvor mange tilbakemeldinger jeg fikk på Instastory. Følg meg gjerne på Instagram hvis du ikke allerede følger meg der.

På utkikk etter flere sommerlige salater? Sjekk gjerne oppskriften på kyllingsalat med couscous og feta og spekefat med mozzarella og jordbær.

Håper du lot deg inspirere!

Thaisalat med biff

Thaisalat med biff

4.3 fra 23 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ThailandNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram ytrefilet av storfe

  • Olje til steking

  • 1 stk gulrot

  • 1 stk agurk

  • 1 stk mango

  • 4 stk vårløk

  • 1 bunt frisk koriander

  • 1 bunt frisk mynte

  • 1 håndfull peanøtter

  • Salt og pepper

  • Dressing
  • 2 stk lime

  • 1 ss brun farin

  • 2 ss soyasaus

  • 1/2 ss fiskesaus

  • 1 ss revet ingefær

  • 1/2 – 1 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

  • Start med å lage dressingen, slik at smakene får satt seg. Skvis saften fra to lime i en liten skål. Tilsett brun farin, soyasaus og fiskesaus. Skrell og riv litt ingefær på den fine delen av et råkostjern. Hvitløken og chili kuttes i smått, men fjern gjerne steinene fra chilien. Ha ingefær, hviløk og chili sammen med resten. Rør i dressingen til sukkeret er helt oppløst.
  • Krydre ytrefileten med salt og pepper og stek den i olje i en varm panne. Beregn et par-tre minutter på hver side, avhengig av hvor tykk biffen er. La kjøttet hvile noen minutter før du kutter den opp i skiver.
  • Mens biffen steker gjør du klart det frukt og grønt. Vask/skrell og del gulrot og agurk i tynne staver. Skjær steinen ut av mangoen, og skjær den i skiver. Snitt vårløken i tynne skiver og plukk blader av mynte og koriander.
  • Anrett frukt, grønt og urter på en tallerken. Legg over biffkjøtt oppskåret i tynne skriver og fordel litt av dressingen over både salat og kjøtt. Dryss over litt hakkede peanøtter og server umiddelart! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Thaisalaten ble veldig god, nesten like god som den vi fikk på vår nå nedlagte nærthai. Havrerundstykkene ble luftige og kjempegode også.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*