Thaisalat med kjøttdeig

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

På varme sommerdager ønsker jeg å tilbringe mindre tid over grytene enn det jeg vanligvis gjør. Da var denne thaisalaten med kjøttdeig en perfekt lettvint-middag. Kjapp, fargerik og nydelig god. Det er så klart ikke noe i veien for å tilføre enda mer frukt eller grønt i salaten dersom du ønsker, oppstrimlet gulrot, reddik eller sukkererter hadde nok også passet svært godt i denne.

Når det gjelder fiskesausen i denne oppskriften så menes det asiatisk fiskesaus, altså ikke den vanlige du kanskje bruker til fisk. Denne flasken finner du gjerne sammen med andre asiatiske ingredienser. Den har en helt spesiell smak, og kan være du vil starte litt forsiktig med den om du ikke er vant til den. Selv synes jeg det er kjempegodt, og et must på det asiatiske kjøkkenet. Og er du ikke glad i koriander kan du så klart utelate den fra oppskriften.

Salaten i seg selv er ikke milevis unna denne thaisalaten med biff, men med noen justeringer på ingredienslisten. Om du også er glad i salater til middag kan du også ta en titt på noen av mine middagssalater. Her finner du noe for enhver smak.

Håper du ble inspirert!

Thaisalat med kjøttdeig

5 fra 2 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kjøttdeig eller karbonadedeig

  • Dressing
  • 2 stk 2 lime

  • 1 ss 1 brun farin

  • 3 ss 3 soyasaus

  • 1 ss 1 asiatisk fiskesaus

  • 3 cm 3 frisk ingefær

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chili

  • Salat
  • 1 stk 1 agurk

  • 2 stk 2 spisspaprika

  • 1 stk 1 mango

  • 3 stilker 3 vårløk

  • 1/2 potte 1/2 frisk koriander

  • 1/2 potte 1/2 frisk mynte

  • 1 ss 1 sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Start med å lage dressingen, så får smakene satt seg litt innen resten er klart. Skvis limesaften i en liten skål. Ha i det brune farinet, soyasausen og fiskesausen. Skrell og riv ingefæret fint på et råkostjern. Skrell hvitløken og fjern frøene fra chilien. Finhakk dem og ha de i skålen sammen med ingefæren. La dressingen stå frem til serveringen.
  • Stek kjøttdeigen i litt olje i en panne. Jeg stekte den i store biter, som jeg delte opp ved servering. Sett det stekte kjøttet til side.
  • Gå i gang med å skjære opp frukt og grønt mens kjøttet steker. Skjær agurken og paprikaen i tynne strimler. Skrell mangoen, fjern steinen fra midten og skjær fruktkjøttet i tynne strimler. Skjær vårløken i ringer og plukk blader av den friske korianderen og mynten.
  • Rist sesamfrøene kjapt i en tørr stekepanne.
  • Bland agurken, paprikaen, mangoen, vårløken, de friske urtene og det stekte kjøttet på et fat. Ha over dressingen og dryss over sesamfrøene. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*