Tikka masala med blomkål

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Tikka masala med blomkål og linser

Tikka masala med blomkål er virkelig indisk vegetar på sitt beste! Her snakker vi skikkelig comfort food, som bare skal nytes og metter i lang tid. Utrolig god, og kommer definitivt til å bli laget igjen om ikke lenge. Selv om jeg ikke er vegetarianer, så er det rett som det er at vi har kjøttfrie middager på menyen, uten tenke over at den ikke inneholder kjøtt.

Jeg har tidligere også publisert flere varianter av tikka masala her på bloggen, blant annet en oppskrift på kylling tikka masala og en magrere tikka masala. Du finner også flere indiske vegetarretter på bloggen deriblant en indisk dal og chana masala. Alle de indiske rettene kan du finne på denne siden.

Du må ikke la deg bli avskrekket av ingredienslisten, denne tikka masalaen er faktisk overraskende enkel å lage og er verdt hvert eneste minutt det tar. Håper du ble inspirert til å forsøke denne digge retten.

Vegetar tikka masala

5 fra 4 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: Indisk
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • Tikka masala med blomkål
  • 1 stk blomkål

  • 1 stk liten boks røde linser

  • 1 boks kikerter

  • 1 stk rødløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 stk chili

  • 3 ss olje

  • 1 ss revet ingefær

  • 1,5 ss tandoori masala

  • 1/2 ss paprikakrydder

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1 skvis sitron

  • Persille eller koriander

  • Forslag til tilbehør
  • Ris

  • Nanbrød

Fremgangsmåte

  • Hell både linser og kikerter over i et dørslag, og skyll de godt i kaldt vann. La vannet renne av mens du gjør klar grønnsakene.
  • Finhakk rødløk, hvitløk og chili (fjern steinene). Skrap skallet av en liten bit med ingefær og finriv den på et råkostjern. Del blomkålen i to, plukk av buketter som så deles i 4-6 biter, avhengig av størrelsen.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Varm opp en gryte med olje. Ha i rødløk, hvitløk og chili, og la det surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett revet ingefær, tandoori masala og paprikakrydder, og la det frese noen sekunder før du blander inn blomkålbitene. Blomkålbitene kan gjerne godgjøre seg et lite minutt i gryten før du tilsetter en boks med hakkede tomater, kokosmelk og litt sukker. La tikka masalaen koke i 10 minutter, slik at de gode smakene får utviklet seg.
  • Skal du servere nanbrød til passer det fint å forvarme ovnen mens gryten putrer. Hver obs på at disse dersom du ønsker et glutenfritt alternativ!
  • Ha linsene og kikertene i gryten, og la gryten få putre i et par minutter til. Smak til med salt og sitronsaft.
  • Server en deilig vegetarvariant av tikka masala, sammen med ris, nanbrød og et dryss av persille eller koriander. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

7 Kommentarer

  1. Tusen takk for nydelig oppskrift, Rolf-Anders ☺ Denne skal garantert lages igjen, mange ganger 😋😊

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig at den har falt i smak! Den er en skikkelig favoritt hos oss også, og metter godt 🙂
      Rolf-Anders

  2. Hei!
    Fann netopp bloggen din! Så god den er! Mange fine oppskrifter! Jeg spiser ikke kjøtt og har funnet mye inspirasjon ! Takk! Kan jeg få lov til å spørre deg om en utfordring! Jeg ønsker en 3 retters Vegetarmiddag! Der hovedretten må ha en del proteiner! Ønsker å inspirere vegetar men ender ofte opp med å gi middager som ikke er så proteinrike og da etterspør gjesten proteinkilder i måltidene!

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann,
      Så hyggelig å høre at du liker bloggen min. Jeg har jo litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har enda flere kjøttfrie oppskrifter, for vi spiser jo en del av de. Men det kommer flere utover vinteren og våren:)
      Så morsom utfordring! Jeg skal tenke litt på det. Når du nevner proteinrike middager, er målet å få i seg nok proteiner i forbindelse med trening, eller for en lengre metthetsfølelse? Selv trener vi jo stort sett hver dag, men selv om vi spiser kjøttfrie middager nå og da så frykter jeg aldri at jeg skal få i meg for lite proteiner. Men jeg vet jo at det er mange meninger om dette:)

  3. 2,5 dl kokosmelk??? Altså fire bokser?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*