Tikka masala med gresskar

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Indisk tikka masala med gresskar

Nå som det nærmer seg halloween så er det mulig å få kjøpe en del ulike gresskar i butikken, både det vi kaller for pyntegresskar og matgresskar. I dag tenkte jeg å dele oppskriften på tikka masala med gresskar. Jeg har brukt gresskartypen hokkaido, som passer godt til både bakst, gryter, supper og det som er. Du kan også bruke andre typer matgresskar, som eksempelvis butternut.

Til tikka masalaen serverte jeg også hjemmelagede nanbrød med hvitløk. Disse kan virkelig ikke sammenlignes med det ferdigkjøpte variantene. Om du har tid til å lage nanbrødene selv, så kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften.

Om du ikke får tak i gresskar så kan du også bruke søtpotet i denne oppskriften. Ellers har jeg også flere andre tikka masala-oppskrifter på bloggen, som tikka masala med blomkål, lam tikka masala og kylling tikka masala. Her er det med andre ord noe for enhver smak!

Tikka masala med gresskar

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • Tikka masala med gresskar
  • 750 gram gresskar (hokkaido eller butternut)

  • 2 ts garam masla

  • 1/2 ts salt

  • Olivenolje

  • Saus
  • 5 cm ingefær

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 stk rødløk

  • 1,5 stk rød chili

  • 3 ss olivenolje

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 ts garam masala

  • 1/2 ts kanel

  • 1 ts paprikakrydder

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 4 dl kokosmelk

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1 stk boks røde linser

  • 2 bokser kikerter

  • 1 skvis sitron

  • Koriander

  • Forslag til tilbehør
  • Ris

  • Nanbrød

Fremgangsmåte

  • Start med å ovnsbake gresskaret. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Hokkaido-gresskar behøver ikke skrelles (valgfritt), men skrubb det godt først. Del gresskaret i to og skrap ut kjernene inni med en skje. Kutt opp gresskaret i cirka 1,5 cm tykke skiver, som igjen deles opp i terninger.
  • Ha terningene av gresskar i en bolle. Tilsett garam masala, salt og olje, og bland godt. Fordel gresskaret utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet midt i ovnen, og bak gresskaret i 15 minutter i ovnen.
  • Mens gresskaret baker kan du gå videre med å lage sausen. Skrell løk og ingefær, del chilien i to og fjern frøene inni. Kutt opp løk, rød chili og ingefær i biter. Ha så ingrediensene over i en foodprossor eller matmølle, sammen med en klunk olivenolje. Kjøres sammen til du får en finkornet pasté. Surr dette i en gryte i litt olje. Bruk medium varme.
  • Etter noen minutter tilsetter du tomatpuré og lar det frese et lite minutt før du tilsetter krydrene (garam masala, kanel og paprika), hermetiske tomater, kokosmelk, sukker og salt.
  • Ha linsene og kikertene over i et dørslag og skyll de i rikelig kaldt vann, til linsene slutter å skumme. Has så over med resten, og la tikka masalaen koke i 10-15 minutter.
  • Tilsett så det bakte gresskaret, som vendes forsiktig inn i gryten. Skvis over litt sitron og smak til med eventuelt mer salt. Dryss over fersk koriander.
  • Server tikka masalaen med gresskar sammen med ris og nanbrød. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*