TikTok-pasta

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Tiktok pasta

Jeg skal innrømme at jeg har ikke TikTok, så trender som oppstår der tar det noe tid før jeg i det hele tatt får registrert. Det gjelder eksempelvis den nyeste(?) trenden TikTok-pasta, eller baked feta pasta om du vil. Det er fortsatt et mysterium for meg hvorfor denne retten har gått viralt, snakk om å føle seg utdatert enda jeg bare er i midten av 30-årene.

TikTok-pasta er en særdeles kjapp og enkel måte å lage pasta på. Tomater, hvitløk, fetaost, urter og krydre bakes i ovnen i en liten halvtime, før man blander inn serveringsklar pasta. Banalt enkelt, men smaker jo fantastisk godt! Hvilke krydre og urter du har i formen er så klar opp til deg. Du kan også ha i litt flere grønnsaker om du vil. En enklere pastarett enn dette skal man lete lenge etter.

Andre utvalgte pastaretter fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

TikTok-pasta (ovnsbakt feta med pasta)

3 fra 30 vurderinger
Type rett: Middag, Middager uten kjøttKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

40

minutter
    Kokemodus

    Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

    Ingredienser

    • 300 gram 300 pasta

    • Bakt feta og tomater
    • 250 gram 250 cherrytomater

    • 3 fedd 3 hvitløk

    • 1 blokk 1 fetaost

    • 1 dl 1 olivenolje

    • 0,5 ts 0,5 salt

    • 0,5 ts 0,5 sort pepper

    • 1 t 1 tørket oregano eller pastakrydder

    • Finrevet sitronskall

    • Fersk basilikum

    Fremgangsmåte

    • Forvarm stekeovenen til 225 grader, vanlig over- og undervarme.
    • Skrell hvitløken og knus den lett med flatsiden på knivbladet (slå oppå med hånden). Ha hvitløk og tomater sammen i en ildfastform. Legg en fetaost-blokk midt i formen, risle over olje. Krydre både tomater og fetaost med salt, pepper og tørket oregano. Også chili passer svært godt! Finriv over litt sitronskall (bare den gule delen av skallet).Feta, tomater, olivenolje og krydder i en form
    • Bak feta og tomater midt i ovnen i cirka 30 minutter, til osten er myk og har fått litt farge. Mot slutten av steketiden koker du pastaen slik at den er klar samtidig som fetaosten. Pastaen skal være al dente, dvs være myk men med bittelitt tyggemotstand.
    • Sett ildfastformen på et kasserolleunderlag, og mos tomat, hvitløk og fetaost med en gaffel.Tiktok pasta underveis
    • Ha pastaen i formen med resten. Bland pastaen med oste/tomatsausen. Vend inn fersk basilikum rett før servering. Håper det smaker!

    Har du testet oppskriften?

    Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

    Liker du oppskriften?

    Følg @detgladekjokken på Pinterest

    Har du testet oppskriften?

    Følg Det glade kjøkken på Facebook

    Stikkord

    Gi en tilbakemelding

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    *