TikTok tortilla wrap – enkel og genial toast

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
TikTok tortilla wrap

Jeg er for tiden på en liten ferie, og nyter noen late dager i solen. Frokostene blir gjerne ikke like ordinære som de pleier å være, og i går benyttet jeg anledningen til å den virale retten TikTok tortilla wrap. Perfekt frokost siden vi hadde noen rester etter pizza og fajitas fra tidligere denne uken.

Nå skal det sies at dette på ingen måte er en ny mattrend. Denne retten/teknikken gikk nemlig viralt allerede i begynnelsen av 2021, men jeg har rett og slett ikke tatt meg bryet med å lage den nå, så enkel som den er.

Konseptet med retten er rett og slett banalt enkelt, men egentlig en glimrende måte å lage en slags toast på. Du trenger ganske enkelt noen tortillalefser, litt ost, gjerne litt tomatsaus/pizzasaus/tacosaus, og et par andre fyll du vil fylle toasten med. Kutt fra midten av lefsen og ut. Deretter fordeler du bare fyllet på hver enkelt fjerdel av tortillalefsen og bretter den sammen. Stek den i en tørr stekepanne, og vipps så har du laget en TikTok tortilla wrap. Se bildet under for bretteforklaring, eller sjekk oppskrift under.

Dette er ikke første gangen TikTok skaper mat-trender. I 2020 snakket alle om Dalgona kaffe, og i fjor var også TikTok pasta en stor trend.

Så om du er på jakt etter litt inspirasjon til frokost, lunsj eller lettvint-middag. Hvorfor ikke prøve deg på en variant av denne, med de ingrediensene du har til rådighet. Husk at ingredienslisten kun er forslag til hva du kan fylle de med.

Banner - Mat du blir glad av

TikTok tortilla wrap

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Frokost, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 4 stk 4 tortillalefser

 • 8 ss 8 taco- eller pizzasaus

 • Salatblader

 • 1/4 stk 1/4 Rødløk

 • 24 skiver 24 Pepperoni eller chorizo

 • 4 never 4 Revet hvitost

Fremgangsmåte

 • Legg tortillalefsene utover en skjærefjør. Skjær fra midten og ut.
 • Tenk deg at lefsene skal brettes i 4 like store biter, og hvor hver andel skal ha en type ingrediens. Et godt tips er å starte med sausen, deretter legge på noe grønt, for så å følge på med ost og en proteinkilde helt til sist. De to andelene som brettes først vil nemlig være innerste lag i tortillalefsen, og vil sånnsett ikke ha like mye kontakt med varmen.Tortilla med fire ulike fyll
 • Brett tortillaen sammen.
 • Gjenta samme prosess for alle tortillalefsene. Stek de så i en tørr og varm stekepanne, cirka 3-4 minutter på hver side. Bruker du en stor stekepanne bør du greie å få plass for fire sammenbrettede tortillalefser samtidig.
 • Server tortillalefsene mens de enda er varme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*