Slik lager du tom kha gai

  1. Skjær kyllingen i passe store biter, dvs terninger eller strimler på ca 2×4 cm.
  2. Gjør klar grønnsakene som skal kokes med kraften. Skrell galangalroten på samme måte som du vil gjort med et ingefær, og del den i ca 0,5 cm tykke skiver.  Kutt thaichilien på langs og fjern frøene inni, før du så finhakker den. Bruk baksiden av kniven og kakk hvert sitrongress 3-5 ganger. Skjær så sitrongressene på langs og del hver av de i 3 like store deler.
  3. Kok opp kyllingkraft og kokosmelk. Ha i oppskåret galangalrot, thaichili, sitrongress og kaffirlimeblader. La koke i ca 10-15 minutter. Jo lengre koketid den får jo mer smak blir det.
  4. Mens suppen koker passer det fint å sette i gang med å koke ris. Følg anvisning på pakken.
  5. Sil ut galangalrotbitene, sitrongresset og kaffirlime ved av en sil eller tilsvarende. Du må ikke sile de ut, men de er ikke noe særlige å spise.
  6. Rensk og skjær rødløken i tynne båter og ha den i suppen. La koke ytterligere 5 minutter.
  7. Børst av soppen og del den i 4-6 biter litt avhengig av størrelse. Ha sopp og kylling i suppen og la trekke 5-10 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
  8. Ha i sukker og smak deg frem til riktig mengde lime og asiatisk fiskesaus.
  9. Vårløk og fersk koriander has i rett før servering.

Server Tom kha gai i dype skåler med ris ved siden.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.