Tomat- og mozzarellasalat med basilikumdressing

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

[Annonse – inneholder reklamelenker]

Tomat- og mozzarellasalat med basilikum

I dag tenkte jeg rett og slett å dele en oppskrift på en enkel tomat- og mozzarellasalat med basilikumdressing. En enkel salat som du enten kan servere som et tilbehør til eksempelvis kylling, eller som en enkel lunsj eller forrett.

I slike salater er det bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan tilsette. Legger du til litt flere grønnsaker kan dette fort bli en kjøttfri middag om du ønsker.

Helt siden i høst har jeg vært så heldig at jeg har hatt en Auk stående på kjøkkenbenken. Denne har gitt meg friske urter, måned etter måned. Den helautomatiske plantedyrkeren har nemlig sørget for at urtene har hatt de optimale vekstforholdene, gjennom å styre tilgang på vann, lys og gjødsel etter behov. For en drøy uke siden bestemte jeg meg for å lage pesto av nesten all basilikumen jeg hadde (som jeg frøs ned), og brukte de resterende urtene i en enkel salat. Nå er Auken tømt, vasket og gjort klar til en ny runde med friske urter, og etter bare noen dager var det begynt å spire i flere av krukkene.

Om du er interessert i å kjøpe en Auk har jeg nå i februar en rabattkode som gir deg 15% rabatt ved kjøp av Auk. Les mer i dette innlegget.

Så om du har litt frisk basilikum stående på benken du også, lag pesto eller en enkel salat med tomat og mozzarella du også.

Tomatsalat med mozzarella og pesto

Tomat- og mozzarellasalat med basilikumdressing

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 potte 1 frisk basilikum

  • 1/2 dl 1/2 olivenolje

  • 3 ss 3 revet parmesan

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 500 gram 500 cherrytomater

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 100 gram 100 mozzarella

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • Frisk persille

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Plukk blader fra en halv potte med basilikum. Ha bladene i en morter, sammen med olivenolje, revet parmesan og et fedd skrellet hvitløk. Støt sammen alle ingrediensene til du har en jevn dressing. Krydre med salt og pepper etter smak.
  • Del tomatene i to. Skjær paprikaen i to, fjern frøene og hinnene inni og del den så opp i strimler. Mozzarellaen deler du i jevnstore treninger. Skrell og kutt rødløken i de tynneste halvmånene eller skivene du greier og finhakk persillen.
  • Bland sammen alle de oppskårede salatingrediensene og ha over basilikumdressingen. Vend sammen og server.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*