Tomat- og mozzarellasalat (caprese)

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Tomat og mozzarellasalat

Tomat- og mozzarellasalat er en enkel og god salat som enten kan nytes slik den er, som en italiensk-inspirert (caprese) forrett eller som tilbehør. Caprese er nemlig en salat bestående av tomat, mozzarella og basilikum – med andre ord de samme fargene som i det italienske flagget. For anledningen tilsatte jeg også litt fersk ruccola og strødde over litt ristede gresskarkjerner.

Tomat- og mozzarellasalaten lager du på få minutter og passer ekstra godt nå i sommermånedene. Invester gjerne i søte og smakfulle cherrytomater og en skikkelig god olivenolje, det er absolutt verdt det.

Andre salater du kan teste i sommer:

Tomat- og mozzarellasalat (caprese)

0 fra 0 vurderinger
Type rett Forrett, TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter

Ingredienser

  • 15 stk cherrytomater

  • 1 stk fersk mozzarella

  • Ruccola

  • 1/2 potte frisk basilikum

  • Olivenolje

  • Gresskarkjerner

  • Kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll tomatene i kaldt vann og del de i to. Ha tomatene i en bolle sammen med blader av fersk basilikum og ruccola.
  • Riv biter av mozzarella og ha det sammen med resten.
  • Strø over ristede gresskarkjerner, risle over litt olivenolje og kvern over salt og pepper.
  • Server og nyt! Håper det smaker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*