Etter at vi i forrige uke tok noen portrettbilder til kokeboken satt jeg plutselig igjen med en del paprika og tomater. Og siden været i Oslo har vært litt grått den siste tiden, passet det jo perfekt med suppe til middag. Resultatet ble en kjempegod og fyldig tomat- og paprikasuppe. Et nydelig kjøttfritt måltid som kan nytes med god samvittighet.
Må også nevne at dene suppen er svært lettvint å lage. Grønnsaker og fetaost ovnsbakes i 20-25 minutter mens kjøkken ryddes og bordet dekkes. Kjør grønnsakene i en blender, sammen med litt kraft, kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Server den med gresskarkjerner, litt rømme, friske urter og godt brød ved siden av.
Ønsker du litt flere kjøttfrie supper? På bloggen har jeg mange ulike supper, deriblant en gulrotsuppe med krydderstekte kikerter og en suppe med søtpotet og en god blomkålsuppe
Litt om porsjoner i denne oppskriften
Skal du servere den til forrett kan du beregne at 4 porsjoner rekker til 4 personer. Skal du servere den til middag kan du beregne 2 porsjoner per voksen. Er du redd for at den ikke metter nok, eller du ønsker å tilføre litt ekstra proteiner? Ha i en boks med linser eller litt stekte chorizobiter.