Tomat- og paprikasuppe

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Tomat- og paprikasuppe

Etter at vi i forrige uke tok noen portrettbilder til kokeboken satt jeg plutselig igjen med en del paprika og tomater. Og siden været i Oslo har vært litt grått den siste tiden, passet det jo perfekt med suppe til middag. Resultatet ble en kjempegod og fyldig tomat- og paprikasuppe. Et nydelig kjøttfritt måltid som kan nytes med god samvittighet.

Må også nevne at dene suppen er svært lettvint å lage. Grønnsaker og fetaost ovnsbakes i 20-25 minutter mens kjøkken ryddes og bordet dekkes. Kjør grønnsakene i en blender, sammen med litt kraft, kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Server den med gresskarkjerner, litt rømme, friske urter og godt brød ved siden av.

Ønsker du litt flere kjøttfrie supper? På bloggen har jeg mange ulike supper, deriblant en gulrotsuppe med krydderstekte kikerter og en suppe med søtpotet og en god blomkålsuppe

Litt om porsjoner i denne oppskriften

Skal du servere den til forrett kan du beregne at 4 porsjoner rekker til 4 personer. Skal du servere den til middag kan du beregne 2 porsjoner per voksen. Er du redd for at den ikke metter nok, eller du ønsker å tilføre litt ekstra proteiner? Ha i en boks med linser eller litt stekte chorizobiter.

Paprikasuppe

Tomat- og paprikasuppe

4.5 fra 15 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Ovnsbaking

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram cherrytomater

  • 3 stk spisspaprika

  • 1 stk rødløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 5 fedd hvitløk

  • 200 gram fetaost

  • 4 dl grønnsakskraft

  • 1/2 ss rødvinseddik

  • 1 ts sukker

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • Til servering
  • Gresskarkjerner

  • Frisk basilikum

  • Rømme

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Skru stekeovnen på 200 grader med vanlig over og undervarme.
  • Ha cherrytomatene over i en smurt ildfastform. Del paprikaene i to og fjern frøene inni. Skrell rødløken og del den opp i store båter. Skrap ut frøene fra chilien og skjær enden av hvitløksfeddene.
  • Ha paprikaene, rødløken, chilien og hele hvitløksfedd (med skallet på) i ildfastformen, sammen med tomatene. Legg blokken med fetaost i midten av formen. Ringle en god klunk olivenolje over det hele, og krydre med litt salt og pepper.
  • Sett ildfastformen midt i ovnen. La grønnsakene ovnsbake i 20-25 minutter, til grønnsakene er myke.
  • Ta formen ut av ovnen. Klem hvitløken ut av skallet og ha alle grønnsakene og fetaosten over i en blender. Tilsett grønnsakskraften, rødvinseddik og sukker. Kjør sammen til du har en fin og klumpefri suppe. Du kan også bruke en stavmikser.
  • Hell suppen over i en kasserolle og kok opp suppen. Smak den til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Rist noen gresskarkjerner i en varm og tørr stekepanne. Dryss over litt flaksalt. Plukk blader av frisk basilikum.
  • Server tomat- og paprikasuppen med godt brød med smør ved siden av. Ha en liten klatt rømme i suppen og dryss over gresskarkjerner og basilikum.

Notater

  • Naturlig glutenfri ved å utelate brødet som tilbehør (eller velge et glutenfritt brød)

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*