• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. oktober 2018

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

En tallerken tomatsuppe med egg og pastaskruer

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage tomatsuppe med makaroni og egg til middag, men i mangel på makaroni så ble det en litt annen variant. Pasta er pasta tenkte jeg, så her får du altså en oppskrift på tomatsuppe med egg og pastaskruer.

Tomatsuppen ble kjempegod, jeg har nemlig brukt både gulrøtter og stangselleri, som tilfører både sødme og dybde suppen. I tillegg til at den metter lengre. Pastaskruene gjør nok suppen litt mer chunky enn det jeg hadde planlagt, men alt i alt en svært god middagssuppe som ikke kan sammenlignes med posevarianten.

Om du ikke har gulrot eller stangselleri, eller ønsker en enklere variant, så kan du også sjekke denne enkle tomatsuppen, eller sjekk noen av de andre suppevariantene her på bloggen.

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

Server tomatsuppen med pastaskruer sammen med nykokte egg og kanskje noen skiver nystekt brød ved siden av.

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. oktober 2018
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tomatsuppe med egg og pastaskruer - FB
Ingredienser
  • 100-150 gram pastaskruer
  • 4-6 egg
  • Tomatsuppe
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 2 små gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • Olivenolje
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 4-5 soltørkede tomater
  • 1 neve basilikumblader
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Lag pasta etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag når den er ferdig.
Steg 2
Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann. Når vannet fosskoker senker du eggene forsiktig ned i vannet ved hjelp av en spiseskje. Senk temperaturen litt og la eggene koke i 8 minutter. Når eggene er ferdigkokte heller du av kokevannet og lar kasserollen stå under kaldt og rennende vann.
Steg 3
Gjør klar grønnsakene. Løk renses og kuttes i smått, fjern stein fra chili og finhakkes, gulrot skrelles og kuttes i skiver sammen med stangselleri. Surr alle grønnsakene i en god olivenolje på medium høy varme i cirka 5 minutter.
Steg 4
Tilsett et par skjeer tomatpuré og la den frese et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, grønnsaksbuljong og soltørkede tomater. De soltørkede tomatene gir en mer intens tomatsmak og kan sløyfes om du ønsker. La suppen koke i cirka 10-15 minutter.
Steg 5
Ha tomatsuppen over i en blender sammen med fersk basilikum og litt salt og pepper. Kjør suppen sammen til du har en silkemyk konsistens. Du kan også bruke en stavmikser, men det er enklere å få en helt fin konsistens med en kraftig blender.
Steg 6
Hell tomatsuppen tilbake i gryten og tilsett den ferdigkokte pastaen. Kok opp og smak deg frem til riktig mengde salt og pepper.

Håper det smaker!


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • tomatsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus
De mest leste innleggene i september

Relaterte innlegg

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

15 varmende middagsretter
10. januar 2021

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021

Ungarsk gulasj

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales