Tomatsuppe med egg og pastaskruer

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
En tallerken tomatsuppe med egg og pastaskruer

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage tomatsuppe med makaroni og egg til middag, men i mangel på makaroni så ble det en litt annen variant. Pasta er pasta tenkte jeg, så her får du altså en oppskrift på tomatsuppe med egg og pastaskruer.

Tomatsuppen ble kjempegod, jeg har nemlig brukt både gulrøtter og stangselleri, som tilfører både sødme og dybde suppen. I tillegg til at den metter lengre. Pastaskruene gjør nok suppen litt mer chunky enn det jeg hadde planlagt, men alt i alt en svært god middagssuppe som ikke kan sammenlignes med posevarianten.

Om du ikke har gulrot eller stangselleri, eller ønsker en enklere variant, så kan du også sjekke denne enkle tomatsuppen, eller sjekk noen av de andre suppevariantene her på bloggen.

Server tomatsuppen med pastaskruer sammen med nykokte egg og kanskje noen skiver nystekt brød ved siden av.

Håper det smaker!

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 125 gram pastaskruer

  • 4 stk egg

  • Tomatsuppe
  • 2 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 2 stk små gulrøtter

  • 1 stilk stangselleri

  • Olivenolje

  • 2 ss tomatpurè

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 5 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 5 stk soltørkede tomater

  • 1 neve basilikumblader

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Lag pasta etter anvisning på pakken. Hell pastaen over i et dørslag når den er ferdig.
  • Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann. Når vannet fosskoker senker du eggene forsiktig ned i vannet ved hjelp av en spiseskje. Senk temperaturen litt og la eggene koke i 8 minutter. Når eggene er ferdigkokte heller du av kokevannet og lar kasserollen stå under kaldt og rennende vann.
  • Gjør klar grønnsakene. Løk renses og kuttes i smått, fjern stein fra chili og finhakkes, gulrot skrelles og kuttes i skiver sammen med stangselleri. Surr alle grønnsakene i en god olivenolje på medium høy varme i cirka 5 minutter.
  • Tilsett et par skjeer tomatpuré og la den frese et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, grønnsaksbuljong og soltørkede tomater. De soltørkede tomatene gir en mer intens tomatsmak og kan sløyfes om du ønsker. La suppen koke i cirka 10-15 minutter.
  • Ha tomatsuppen over i en blender sammen med fersk basilikum og litt salt og pepper. Kjør suppen sammen til du har en silkemyk konsistens. Du kan også bruke en stavmikser, men det er enklere å få en helt fin konsistens med en kraftig blender.
  • Hell tomatsuppen tilbake i gryten og tilsett den ferdigkokte pastaen. Kok opp og smak deg frem til riktig mengde salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*