• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. januar 2016

Tomatsuppe med kylling og chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tomatsuppe med kylling og chorizo

Det er kaldt i Oslo for tiden og da passer det ekstra godt å legge ut denne oppskriften på tomatsuppe med kylling og chorizo. Ikke bare er den god og varm, men all kyllingen gjør at den også metter godt. Suppen kan spises slik den er uten noe mer tilbehør, men smaker også godt med et nystekt rundstykke ved side av.

Tips! Erstatt matfløten med eksempelvis kokosmelk. Kokosmelk gir en litt mer spennende smak, og inneholder heller ikke laktose.

Jeg håper denne oppskriften på tomatsuppe faller i smak!

Tomatsuppe med kylling og chorizo

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. januar 2016
  • 4-6 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tomatsuppe med kylling og chorizo
Ingredienser
  • 500-600 gram kyllingfilet
  • Olivenolje
  • 1 gul løk
  • 1/2 fennikel
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser (a 400 gram) hermetiske tomater
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 1 fedd hvitløk
  • 6-8 stilker fersk oregano
  • Salt og pepper
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 50 gram chorizo
  • 1 dl matfløte
  • 170 gram hvite bønner
Slik gjør du det
Steg 1
Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i en medium varm panne til den er gjennomstekt.
Steg 2
Mens kyllingen steker går du i gang med suppen.
Steg 3
Grovkutt løk, gulrot og fennikel, og surr disse i olje til de er møre.
Steg 4
Tilsett hakkede tomater, buljong og vann, og bruk stavmikser til å jevne dette til en fin suppe.
Steg 5
Kok opp suppen og smak til med fersk oregano, kajennepepper, salt og pepper.
Steg 6
Tilsett biter av stekt kylling.
Steg 7
Skjær chorizoen i små biter og stek den i en varm panne.
Steg 8
Tilsett matfløte og hvite bønner i tomatsuppen rett før servering, og dryss over biter av chorizo.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du nederst på siden:)

Stikkord

  • tomatsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lakseburger med mango og eplesalat
Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

2 comments

  • Ida
    1. mars 2016

    Jeg laget denne suppen til middag i går, og den falt virkelig i smak! Kan absolutt anbefales.
    Bare et lite OBS; du har under punkt 3 skrevet stangselleri, mens det i oppskriften står fennikel. Du har også utelatt å skrive noe om fløten i beskrivelsen av tilbereding, selv om jeg virkelig håper at de fleste klarer å finne ut av dette selv 😛
    Ellers må jeg bare si tommel opp for flotte oppskrifter. Pluss i boka for de oppskriftene med næringsinnhold 🙂

    Reply
    • Rolf-Anders
      1. mars 2016

      Hei Ida, så hyggelig at suppen falt i smak 🙂 Her har jeg virkelig ikke vært til stede idet jeg skrev ned oppskriften, og skal rette det opp med det samme!
      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og kommentar om næringsinnhold. Jeg har vært litt i tvil om dette er noe leserne ønsker, så har vært litt til og fra om jeg har brukt tid på å regne det ut på hver oppskrift 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales