Tomatsuppe med kylling og chorizo

Tomatsuppe med kylling og chorizo

Det er kaldt i Oslo for tiden og da passer det ekstra godt å legge ut denne oppskriften på tomatsuppe med kylling og chorizo. Ikke bare er den god og varm, men all kyllingen gjør at den også metter godt. Suppen kan spises slik den er uten noe mer tilbehør, men smaker også godt med et nystekt rundstykke eller en brødskive med smør.

Tips! Erstatt matfløten med eksempelvis kokosmelk. Kokosmelk gir en litt mer spennende smak, og inneholder heller ikke laktose.

Jeg håper denne oppskriften på litt spicy tomatsuppe faller i smak, og hvis du ikke er helt overbevist så kan jeg kanskje friste med en kyllingsuppe med karri eller en het tomatsuppe med kylling.

Tomatsuppe med kylling og chorizo

  • 23. januar 2016
  • 4-6 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Spicy tomatsuppe med kylling

Ingredienser

  • 500-600 gram kyllingfilet
  • Olje
  • 1 gul løk
  • 1/2 fennikel
  • 2 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 2 bokser (a 400 gram) hermetiske tomater
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 8-10 stilker fersk oregano
  • 1 dl matfløte
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1 liten boks hvite bønner
  • 75 gram chorizo

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask/skrell og kutt opp løk, hvitløk, gulrot og fennikel i smått. Surres så i litt olje i en liten gryte eller kasserolle, til løken begynner å bli myk. Tilsett tomatpuréen og la den frese i et halv minutt, før du tilsetter kajennepepper, kyllingkraft/-buljong og hakkede tomater. Kok suppen til grønnsakene er møre
Steg 2
I mellomtiden steker du kyllingen. Krydre den med salt og pepper og stek den i olje i en varm panne
Steg 3
Når grønnsakene er skikkelig møre bruker du en stavmikser til å lage en jevn og fin suppe. Kok så opp suppen igjen, tilsett litt matfløte, fersk oregano, saften av en halv lime, smak til med salt og pepper.
Steg 4
Skyll de hvite bønnene i et dørslag, skjær den ferdigstekte kyllinger i biter, og tilsett både bønner og kylling i suppen . La kyllingen trekke i 5-10 minutter. Stek noen skiver chorizo kjapt i en panne mens kyllingen trekker i suppen.
Steg 5
Server tomatsuppen i dype skåler, med et dryss av chorizo og litt fersk oregano. Nyt den slik den er, eller med godt brød ved siden av. Håper det smaker!

Jeg laget denne suppen til middag i går, og den falt virkelig i smak! Kan absolutt anbefales.
Bare et lite OBS; du har under punkt 3 skrevet stangselleri, mens det i oppskriften står fennikel. Du har også utelatt å skrive noe om fløten i beskrivelsen av tilbereding, selv om jeg virkelig håper at de fleste klarer å finne ut av dette selv 😛
Ellers må jeg bare si tommel opp for flotte oppskrifter. Pluss i boka for de oppskriftene med næringsinnhold 🙂