Tomatsuppe med kylling og chorizo

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tomatsuppe med kylling og chorizo

Det er kaldt i Oslo for tiden og da passer det ekstra godt å legge ut denne oppskriften på tomatsuppe med kylling og chorizo. Ikke bare er den god og varm, men all kyllingen gjør at den også metter godt. Suppen kan spises slik den er uten noe mer tilbehør, men smaker også godt med et nystekt rundstykke eller en brødskive med smør.

Tips! Erstatt matfløten med eksempelvis kokosmelk. Kokosmelk gir en litt mer spennende smak, og inneholder heller ikke laktose.

Jeg håper denne oppskriften på litt spicy tomatsuppe faller i smak, og hvis du ikke er helt overbevist så kan jeg kanskje friste med en kyllingsuppe med karri eller en het tomatsuppe med kylling.

Tomatsuppe med kylling og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • Olje

  • 1 stk gul løk

  • 1/2 stk fennikel

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss tomatpuré

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 2 bokser (a 400 gram) hermetiske tomater

  • 4 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 ss blader av fersk oregano

  • 1 dl matfløte

  • 1/2 stk lime

  • Salt og pepper

  • 1 liten boks hvite bønner

  • 75 gram chorizo

Fremgangsmåte

  • Vask/skrell og kutt opp løk, hvitløk, gulrot og fennikel i smått. Surres så i litt olje i en liten gryte eller kasserolle, til løken begynner å bli myk. Tilsett tomatpuréen og la den frese i et halv minutt, før du tilsetter kajennepepper, kyllingkraft/-buljong og hakkede tomater. Kok suppen til grønnsakene er møre
  • I mellomtiden steker du kyllingen. Krydre den med salt og pepper og stek den i olje i en varm panne
  • Når grønnsakene er skikkelig møre bruker du en stavmikser til å lage en jevn og fin suppe. Kok så opp suppen igjen, tilsett litt matfløte, fersk oregano, saften av en halv lime, smak til med salt og pepper.
  • Skyll de hvite bønnene i et dørslag, skjær den ferdigstekte kyllinger i biter, og tilsett både bønner og kylling i suppen . La kyllingen trekke i 5-10 minutter. Stek noen skiver chorizo kjapt i en panne mens kyllingen trekker i suppen.
  • Server tomatsuppen i dype skåler, med et dryss av chorizo og litt fersk oregano. Nyt den slik den er, eller med godt brød ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Jeg laget denne suppen til middag i går, og den falt virkelig i smak! Kan absolutt anbefales.
    Bare et lite OBS; du har under punkt 3 skrevet stangselleri, mens det i oppskriften står fennikel. Du har også utelatt å skrive noe om fløten i beskrivelsen av tilbereding, selv om jeg virkelig håper at de fleste klarer å finne ut av dette selv 😛
    Ellers må jeg bare si tommel opp for flotte oppskrifter. Pluss i boka for de oppskriftene med næringsinnhold 🙂

    • Rolf-Anders

      Hei Ida, så hyggelig at suppen falt i smak 🙂 Her har jeg virkelig ikke vært til stede idet jeg skrev ned oppskriften, og skal rette det opp med det samme!
      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og kommentar om næringsinnhold. Jeg har vært litt i tvil om dette er noe leserne ønsker, så har vært litt til og fra om jeg har brukt tid på å regne det ut på hver oppskrift 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*