Tørre vafler (glutenfritt)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Tørre vafler med sjokoladetrekk

Tørre vafler! Navnet i seg selv er temmelig forklarende. Tørre vafler er nemlig en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. For å gjøre de ekstra gode og fine så har jeg dyppet deler av vaflene i sjokolade.

Hvis du er opptatt av at de skal være glutenfrie kan det være lurt å sjekke om kokesjokoladen er glutenfri. Enkelte sjokolader kan nemlig inneholde spor av gluten.

Tørre vafler er faktisk samboerens store julefavoritt, og på magisk vis har julekakene forsvunnet litt etter litt allerede før jul. Jeg er ikke noe bedre selv, og det minner meg bare på at det er en grunn til at vi aldri har søtsaker og småkaker liggende tilgjengelig til hverdags 🙂

Tørre vafler

Tips til annen julebakst:

Håper oppskriften faller i smak!

 

Tørre vafler – glutenfri julebakst

5 fra 2 vurderinger
Type rett SmåkakerNivå: Enkel
Mengde

2

kakebokser
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 250 gram sukker

  • 250 gram smør

  • 500 gram potetmel

  • 2 ts s bakepulver

  • Sjokoladetrekk
  • 200 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Start med å skille eggeplommene fra eggehvitene.
  • Pisk så eggehvitene stive og ha de i en bolle for seg selv. Pisk så sukker og eggeplommer til tykk eggedosis.
  • Smelt smøret i en liten kjele på lav varme. Bland smør, potetmel, bakepulver og eggedosis i en bolle. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene inn i resten.
  • Stek røren i et vaffeljern. Røren skal være mye tykkere enn vanlig vaffelrøre. Smør jernet etter behov.
  • Legg de nystekte vaflene over på en rist, og del de umiddelbart opp i vaffelhjerter før de rekker å bli for sprø. Vaflene blir nemlig knasende sprø og tørre når de avkjøles.
  • Dypp eller fordel litt smeltet sjokolade over avkjølte vafler dersom ønskelig.

Notater

  • De tørre vaflene kan oppbevares i en lufttett boks og har forholdsvis lang holdbarhet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*