• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. desember 2018

Tørre vafler (glutenfritt)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tørre vafler med sjokoladetrekk

Tørre vafler! Navnet i seg selv er temmelig forklarende. Tørre vafler er nemlig en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. For å gjøre de ekstra gode og fine så har jeg dyppet deler av vaflene i sjokolade.

Hvis du er opptatt av at de skal være glutenfrie kan det være lurt å sjekke om kokesjokoladen er glutenfri. Enkelte sjokolader kan nemlig inneholde spor av gluten.

Tørre vafler er faktisk samboerens store julefavoritt, og på magisk vis har julekakene forsvunnet litt etter litt allerede før jul. Jeg er ikke noe bedre selv, og det minner meg bare på at det er en grunn til at vi aldri har søtsaker og småkaker liggende tilgjengelig til hverdags 🙂

Tørre vafler

Tips til annen julebakst:

  • Serinakaker
  • Pepperkaker
  • Risboller

Håper oppskriften faller i smak!

Tørre vafler - glutenfri julebakst

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. desember 2018
  • 2 kakebokser
  • 45 min
  • Skriv ut
Tørre vafler
Ingredienser
  • 4 egg
  • 250 gram sukker
  • 250 gram smør
  • 500 gram potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • Sjokoladetrekk
  • 200 gram kokesjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å skille eggeplommene fra eggehvitene.
Steg 2
Pisk så eggehvitene stive og ha de i en bolle for seg selv. Pisk så sukker og eggeplommer til tykk eggedosis.
Steg 3
Smelt smøret i en liten kjele på lav varme. Bland smør, potetmel, bakepulver og eggedosis i en bolle. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene inn i resten.
Steg 4
Stek røren i et vaffeljern. Røren skal være mye tykkere enn vanlig vaffelrøre. Smør jernet etter behov.
Steg 5
Legg de nystekte vaflene over på en rist, og del de umiddelbart opp i vaffelhjerter før de rekker å bli for sprø. Vaflene blir nemlig knasende sprø og tørre når de avkjøles.
Steg 6
Dypp eller fordel litt smeltet sjokolade over avkjølte vafler dersom ønskelig.

De tørre vaflene kan oppbevares i en lufttett boks og har forholdsvis lang holdbarhet.

 

Stikkord

  • glutenfritt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Risboller med kokos
God jul til alle lesere

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021

Suksessterte i liten langpanne

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
160delinger