Tørre vafler (glutenfritt)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Tørre vafler

Tørre vafler! Navnet i seg selv er temmelig forklarende. Tørre vafler er nemlig en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. For å gjøre de ekstra gode og og fine kan du også dyppe nederste del av de i sjokolade, og strø over litt kakestrø.

Hvis du er opptatt av at de skal være glutenfrie kan det være lurt å sjekke om kokesjokoladen er glutenfri. Enkelte sjokolader kan nemlig inneholde spor av gluten.

Tørre vafler er faktisk samboerens store julefavoritt, og på magisk vis har julekakene forsvunnet litt etter litt allerede før jul. Jeg er ikke noe bedre selv, og det minner meg bare på at det er en grunn til at vi aldri har søtsaker og småkaker liggende tilgjengelig til hverdags 🙂

Tips til annen julebakst:

Håper oppskriften faller i smak!

Mat du blir glad av - banner

Tørre vafler – glutenfri julebakst

4.1 fra 67 vurderinger
Type rett: SmåkakerNivå: Enkel
Mengde

2

kakebokser
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk romtemperert egg

  • 250 gram sukker

  • 250 gram smør

  • 500 gram potetmel

  • 2 ts bakepulver

  • Sjokoladetrekk (valgfritt)
  • 200 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en liten kjele på lav varme. Sett det til side.
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene. Pisk så eggehvitene stive og ha de i en bolle for seg selv. Pisk så sukker og eggeplommer til tykk eggedosis.
  • Bland sammen potetmel og bakepulver i en skål.
  • Tilsett det smeltet smør, og sikt potetmelblandingen i eggedosisen. Vendes inn med en slikkepott. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene inn i resten.
  • Stek røren i et vaffeljern. Røren skal være mye tykkere enn vanlig vaffelrøre. Smør jernet etter behov.
  • Legg de nystekte vaflene over på en rist, og del de umiddelbart opp i vaffelhjerter før de rekker å bli for sprø. Vaflene blir nemlig knasende sprø og tørre når de avkjøles.
  • Dypp eller fordel litt smeltet sjokolade over avkjølte vafler dersom ønskelig.

Notater

  • De tørre vaflene kan oppbevares i en lufttett boks og har forholdsvis lang holdbarhet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*