Torsk i form

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Kremet torskeform

Jeg leter hele tiden etter nye måter å variere fiskemåltidene på, særlig når det kommer til mager fisk. I dag deler jeg en oppskrift på torsk i form, en enkel og god fiskerett av hvit fisk. Faktisk har jeg laget denne et par ganger nå, siden jeg ikke ble fornøyd med bildene jeg tok første gangen. Det gav meg også anledningen til å gjøre noen små justeringer på retten som bare gjorde den enda bedre. Torskeformen kan gjerne serveres med ris/byggris, og en enkel salat ved siden av.

Synes du det er vanskelig å få i seg nok fisk, særlig blant de magre og hvite fiskesortene? Test ut denne oppskriften på torsk i form, eller sjekk noen av de andre fiskerettene fra bloggen:

Torsk i form

4 fra 3 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram torskefilet

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl lett crème fraîche

  • 1/2 ss hvetemel

  • 1,5 dl matfløte

  • 1/2 stk buljongterning

  • 1/2 ts kvernet pepper

  • 1/2 ts salt

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 stk liten purreløk

  • Basilikum

  • 1 neve revet hvitost

  • Tilbehør
  • Ris eller byggris

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Tørk av torsken og strø over litt salt. Fjern eventuelt fiskeskinn og del den opp i passe store stykker.
  • Skyll paprika og purreløk. Paprikaen kuttes i smått og purreløken i skiver.
  • Fres finhakket hvitløk et lite minutt i en kasserolle. Dra kasserollen av platen. Tilsett créme fraîche og hvetemel og visp sammen. Spe på med matfløten, knust buljongterning og krydre med salt og pepper. Varm opp til du ser den såvidt begynner å tykne, og dra kasserollen av platen.
  • Ha oppkuttet purreløk og paprika i en smurt ildfastform, sammen med en neve basikumblader. Legg på torskebitene og følg på med sausen. Krydre med litt pepper og dryss over litt revet hvitost. Stek torskeformen midt i ovnen, i omentrent 20 minutter. I mellomtiden kan du koke byggris/ris, og gjøre klar salaten.
  • La fiskeretten få hvile 5-10 minutter, mens du venter på risen skal bli helt ferdig. Server torsk i form med ris og en enkel salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*