• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. september 2020

Torsk i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet torskeform

Jeg leter hele tiden etter nye måter å variere fiskemåltidene på, særlig når det kommer til mager fisk. I dag deler jeg en oppskrift på torsk i form, en enkel og god fiskerett av hvit fisk. Faktisk har jeg laget denne et par ganger nå, siden jeg ikke ble fornøyd med bildene jeg tok første gangen. Det gav meg også anledningen til å gjøre noen små justeringer på retten som bare gjorde den enda bedre. Torskeformen kan gjerne serveres med ris/byggris, og en enkel salat ved siden av.

Synes du det er vanskelig å få i seg nok fisk, særlig blant de magre og hvite fiskesortene? Test ut denne oppskriften på torsk i form, eller sjekk noen av de andre fiskerettene fra bloggen:

  • Enkel torskegryte
  • Gulrotsuppe med torsk kokos, lime og chili
  • Torsketaco med mangosalsa

 

Torsk i form

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. september 2020
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Torsk i form
Ingredienser
  • 500 gram torskefilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 dl lett crème fraîche
  • 1/2 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte
  • 1/2 buljongterning
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 spisspaprika
  • 1 liten purreløk
  • Basilikum
  • 1 neve revet hvitost
  • Tilbehør
  • Ris eller byggris
  • Salat
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Tørk av torsken og strø over litt salt. Fjern eventuelt fiskeskinn og del den opp i passe store stykker.
Steg 3
Skyll paprika og purreløk. Paprikaen kuttes i smått og purreløken i skiver.
Steg 4
Fres finhakket hvitløk et lite minutt i en kasserolle. Dra kasserollen av platen. Tilsett créme fraîche og hvetemel og visp sammen. Spe på med matfløten, knust buljongterning og krydre med salt og pepper. Varm opp til du ser den såvidt begynner å tykne, og dra kasserollen av platen.
Steg 5
Ha oppkuttet purreløk og paprika i en smurt ildfastform, sammen med en neve basikumblader. Legg på torskebitene og følg på med sausen. Krydre med litt pepper og dryss over litt revet hvitost. Stek torskeformen midt i ovnen, i omentrent 20 minutter. I mellomtiden kan du koke byggris/ris, og gjøre klar salaten.
Steg 6
La fiskeretten få hvile 5-10 minutter, mens du venter på risen skal bli helt ferdig. Server torsk i form med ris og en enkel salat. Håper det smaker!

Stikkord

  • mat i form
  • Ovnsbakt fisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny – uke 38/2020
Pizzadeig

Relaterte innlegg

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing
9. februar 2021
0 kommentarer

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing

Fiskekaker av torsk og hyse
2. februar 2021
0 kommentarer

Fiskekaker av torsk og hyse

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
253delinger