Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Legg fisken i en ildfastform, krydre den med salt og pepper, og ha en liten skvis sitronsaft over det hele. Sett torsken inn midt i ovnen, i ca 12-15 minutter, når ovnen er forvarmet.
  3. Mens torsken får sine minutter i ovnen skjærer du chorizoen i små terninger. Rens og finhakk 3 små fedd med hvitløk, og skyll og skråskjær sukkerertene i to.
  4. Når torsken nærmer seg ferdigstekt steker du hvitløk og chorizo kjapt i litt olivenolje. Tilsett så sukkererter, finhakket persille og saften av en halv sitron. Jeg liker at det fortsatt er sprett i sukkerertene, så la de surre i cirka ett minutt før du tilsetter en neve med spinat. Bland godt frem til du ser at spinaten begynner å falle sammen. Krydre så med salt og pepper.

Server torsk og chorizoasalat, gjerne på en liten seng av pastinakkpuré eller potetmos.

Håper det smaker!

Torsk med chorizosalat
Torsk med chorizosalat