• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. november 2016

Torsk med chorizosalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Torsk med chorizosalat

Torsk og chorizo er en fantastisk god kombinasjon, og minner meg på at jeg egentlig spiser alt for sjelden torsk. Surr biter av chorizo med litt sitron, hvitløk, noen urter og noe annet spennende du finner i kjøleskapet, og du har laget et kjapt og deilig tilbehør til fisken. Selv om jeg ikke hadde annet tilbehør så er det også utrolig godt med pastinakkpuré til torsk. Oppskriften på potet- og pastinakkpuré finner du i dette innlegget.

Torsk med chorizosalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. november 2016
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Torsk med chorizosalat
Ingredienser
  • 500 gram torsk
  • Salt og pepper
  • 1/2 sitron
  • 75 gram chorizo
  • 150 gram sukkererter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron
  • 1-2 ss fersk persille
  • 1 neve spinat
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader
Steg 2
Legg fisken i en ildfastform, krydre den med salt og pepper, og ha en liten skvis sitronsaft over det hele. Sett torsken inn midt i ovnen, i ca 12-15 minutter, når ovnen er forvarmet.
Steg 3
Mens torsken får sine minutter i ovnen skjærer du chorizoen i små terninger. Rens og finhakk 3 små fedd med hvitløk, og skyll og skråskjær sukkerertene i to.
Steg 4
Når torsken nærmer seg ferdigstekt steker du hvitløk og chorizo kjapt i litt olivenolje. Tilsett så sukkererter, finhakket persille og saften av en halv sitron. Jeg liker at det fortsatt er sprett i sukkerertene, så la de surre i cirka ett minutt før du tilsetter en neve med spinat. Bland godt frem til du ser at spinaten begynner å falle sammen. Krydre så med salt og pepper. 
Steg 5
Server torsk og chorizosalat, gjerne på en liten seng av pastinakkpuré eller potetmos. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter
Shepherd’s pie med pastinakkmos

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales