Torsk med chorizosalat

Lages på: 20-25 minutter Nivå: Enkel
Torsk med chorizosalat

Torsk og chorizo er en fantastisk god kombinasjon, og minner meg på at jeg egentlig spiser alt for sjelden torsk. Surr biter av chorizo med litt sitron, hvitløk, noen urter og noe annet spennende du finner i kjøleskapet, og du har laget et kjapt og deilig tilbehør til fisken. Selv om jeg ikke hadde annet tilbehør så er det også utrolig godt med pastinakkpuré til torsk. Oppskriften på potet- og pastinakkpuré finner du i dette innlegget.

Synes du også at torsk og chorizo passer godt sammen? Sjekk denne oppskriften på skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa.

Torsk med chorizosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Ovnsbaking

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 500 gram torsk

  • Salt og pepper

  • 1/2 stk sitron

  • 75 gram chorizo

  • 150 gram sukkererter

  • 3 fedd hvitløk

  • 1/2 stk sitron

  • 1 ss fersk persille

  • 65 gram spinat

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader. Skal du servere potetmos, pastinakkpuré eller ris, bør du gå i gang med det på dette tidspunktet.
  • Legg fisken i en ildfastform, krydre den med salt og pepper, og ha en liten skvis sitronsaft over det hele. Sett torsken inn midt i ovnen, i ca 12-15 minutter, når ovnen er forvarmet.
  • Mens torsken får sine minutter i ovnen skjærer du chorizoen i små terninger. Rens og finhakk 3 små fedd med hvitløk, og skyll og skråskjær sukkerertene i to.
  • Idet torsken nærmer seg ferdig steker du hvitløk og chorizo kjapt i litt olivenolje. Tilsett sukkerertene, finhakket persille og saften av en halv sitron. Jeg liker at det fortsatt er sprett i sukkerertene, så la de surre i cirka ett minutt før du tilsetter en neve med spinat. Bland godt frem til du ser at spinaten begynner å falle sammen. Krydre så med salt og pepper.
  • Server torsk og chorizosalat, gjerne på en liten seng av pastinakkpuré eller potetmos. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*