• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. september 2017

Torsk med nøttelokk og blomkålmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Torsk med nøttelokk og blomkålmos

Hos oss spiser vi som regel fisk alt fra 1 til 3 ganger i uken, og når vi spiser fisk så ender vi ofte opp med laks. Jeg kan med andre ord absolutt bli flinkere til å spise hvit fisk. Derfor forsøker jeg de gangene vi spiser torsk eller annen hvit fisk å gjøre den litt ekstra spennende, og på bloggen kan du blant annet finne oppskrifter som gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili, torsketaco med mangosalsa(alt for lenge siden sist jeg laget), torsk i karri og pasta carbonara med torsk og chorizo (overraskende godt).

I dag deler jeg en ny torskeoppskrift med dere lesere, nemlig torsk nøttelokk og blomkålmos.  En kanskje litt mer ordinær torskerett enn de tidligere nevnte eksemplene, men nøttelokket er med på å heve denne retten betraktelig. Håper oppskriften faller i smak!

Torsk med nøttelokk og blomkålmos

Torsk med nøttelokk servert med blomkålmos og noen cherrytomater. Om du synes det ble litt lite smak på torsken kan du ha over litt soyasaus ved servering.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. september 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Nøttepanert torsk med blomkålmos
Ingredienser
  • Torsk med nøttelokk
  • 600 gram torsk
  • Salt og pepper
  • 35 gram mandler og cashewnøtter
  • Olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss fersk bladpersille
  • Blomkålmos
  • 1 blomkål
  • 1 brokkoli
  • 1 ss smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Vask og kutt opp blomkål og brokkoli i små buketter. Kokes i lettsaltet vann i ca 15 minutter, til de er møre.
Steg 3
Legg torsken i serveringsstykker i en smurt ildfastform. Krydre filetene med salt og pepper.
Steg 4
Ha mandler, fersk persille, olivenolje og sitronsaft i en matmølle (hakkefunksjonen til en stavmikser) og kjør sammen i noen sekunder til at du har en litt grov masse. Du kan også hakke mandler og persille for hånd og blande inn olivenoljen og sitronsaften selv. Fordel massen utover fiskestykkene.
Steg 5
Sett torsken i ovnen og la steke i ca 12-15 minutter.
Steg 6
Hell kokevannet av ferdigkokt brokkoli og blomkål. Tilsett en liten skvett melk og smør, og lag en jevn puré eller mos ved hjelp av en stavmikser eller rotmoser. Smak det frem med salt og pepper.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza parma av surdeig
Poke bowl med mango, avokado og granateple

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
31delinger