Torsk med nøttesmør og potetmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Torsk med soyasmør og potetmos

For et par uker siden laget jeg en enkel og kjempegod fiskemiddag – torsk (skrei) med nøttesmør og potetmos. Det smakfulle nøttesmøret gir mye god smak til hele retten, i tillegg til at du får god tekstur fra nøttene. I utgangspunktet hadde jeg tenkte å bruke hasselnøtter, men da jeg fant en pose med cashew i skuffen så ble det cashew denne gange. Men hassel hadde nok også vært svært godt her altså.

I løpet av et helt år så er det oftest laks vi velger når vi skal lage en fiskemiddag. Om vinteren og litt utover våren er derimot skreien i sesong, og da velger jeg lett denne fisketypen foran andre. Som jeg har nevnt tidligere så har skrei en helt annen konsistens enn den torsken du spiser ellers i året, og bør nytes mens den enda er i sesong.

Andre oppskrifter med skrei:

Denne middagen lager du på 20-30 minutter, men du kan med fordel starte med å salte fisken litt. Da trekker du litt av vannet ut av fiskestykkene, slik at den blir litt fastere i konsistensen.

Håper du ble inspirert!

Torsk med nøttesmør og potetmos

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 500 gram torsk eller skrei

  • Grovsalt

  • Olje til steking

  • Potetmos
  • 5 stk poteter

  • 1/2 dl melk

  • 1/2 ss smør

  • Salt

  • Hvit pepper

  • Gressløk

  • Nøttesmør med soya
  • 70 gram smør

  • 30 gram cashewnøtter

  • 3 ss fersk sitronsaft

  • 3 ss soyasaus

  • Tilbehør
  • Gulrot

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • Strø godt med grovsalt over fisken, og la den ligge mens du går i gang med potetmosen.
  • Skrell potetene (dersom du ønsker), og kok de i usaltet vann til de er møre.
  • Lag soyasmøret. Smelt smøret i en liten kasserolle og la det bli nøttebrunt. Ikke bruk for høy varme, slik at du unngår at det brenner seg.
  • Når smøret begynner å bli nøttebrunt drar du smøret av varmen og tilsetter grovhakkede cashewnøtter. La det stå et par minutter av varmen, før du så tilsetter sitronsaft (fra cirka en halv sitron) og deretter soyasaus. La stå på lav varme til resten er klart.
  • Skyll av saltet og tørk av fisken med et papir eller rent klede. Stek fisken i litt olje i en varm stekepanne, først 2-3 minutter på den ene siden, før du så snur den på den andre. Stekes på middels høy varme, til den begynner å flake seg. Har fisken skinn, så tåler den litt ekstra varme på skinnsiden. Bruk gjerne et lokk for å fordele varmen mest mulig.
  • Skrell/kutt opp gulrøtter og brokkoli. Dampes i noen minutter, til de er lett møre, men fortsatt har litt tyggemotsand.
  • Hell vannet av potetene. Tilsett melk og smør, og mos de med en rotmoser eller potetmoser. Rør i mosen med en sleiv, før du så tilsetter salt, hvit pepper og gressløk.
  • Server torsken sammen med potetmos, nøttesmør og grønnsaker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*