Torsk med nøttesmør og potetmos

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Torsk med soyasmør og potetmos

For et par uker siden laget jeg en enkel og kjempegod fiskemiddag – torsk (skrei) med nøttesmør og potetmos. Det smakfulle nøttesmøret gir mye god smak til hele retten, i tillegg til at du får god tekstur fra nøttene. I utgangspunktet hadde jeg tenkte å bruke hasselnøtter, men da jeg fant en pose med cashew i skuffen så ble det cashew denne gange. Men hassel hadde nok også vært svært godt her altså.

I løpet av et helt år så er det oftest laks vi velger når vi skal lage en fiskemiddag. Om vinteren og litt utover våren er derimot skreien i sesong, og da velger jeg lett denne fisketypen foran andre. Som jeg har nevnt tidligere så har skrei en helt annen konsistens enn den torsken du spiser ellers i året, og bør nytes mens den enda er i sesong.

Andre oppskrifter med skrei:

Denne middagen lager du på 20-30 minutter, men du kan med fordel starte med å salte fisken litt. Da trekker du litt av vannet ut av fiskestykkene, slik at den blir litt fastere i konsistensen.

Håper du ble inspirert!

Torsk med nøttesmør og potetmos

4.1 fra 18 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram torsk eller skrei

  • Grovsalt

  • Olje til steking

  • Potetmos
  • 600 gram melne poteter

  • 1/2 dl melk

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts hvit pepper

  • Gressløk

  • Nøttesmør med soya
  • 70 gram smør

  • 30 gram usaltede cashewnøtter

  • 3 ss fersk sitronsaft

  • 3 ss soyasaus

  • Tilbehør
  • Gulrot

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • Strø godt med grovsalt over fisken, og la den ligge mens du går i gang med potetmosen.
  • Skrell potetene (dersom du ønsker), og kok de i usaltet vann til de er møre.
  • Lag soyasmøret. Smelt smøret i en liten kasserolle. Ikke bruk for høy varme, slik at du unngår at det brenner seg.
  • Når smøret har fått litt farge fjerner du kjelen fra varmen og tilsetter grovhakkede cashewnøtter. La nøttene ligge i smøret, mens du går i gang med fisken.
  • Skyll av saltet og tørk av fisken med et papir eller rent klede. Stek fisken i litt olje i en varm stekepanne, først 2-3 minutter på den ene siden, før du så snur den på den andre. Stekes på middels høy varme, til den begynner å flake seg. Har fisken skinn, så tåler den litt ekstra varme på skinnsiden. Bruk gjerne et lokk for å fordele varmen mest mulig.
  • Skrell/kutt opp gulrøtter og brokkoli. Dampes i noen minutter, til de er lett møre, men fortsatt har litt tyggemotsand.
  • Tilsett sitronsaft (fra cirka en halv sitron) og deretter soyasausen i nøttesmøret. La stå på lav varme til resten er klart.
  • Hell vannet av potetene. Tilsett melk og smør, og mos de med en rotmoser eller potetmoser. Rør i mosen med en sleiv, før du så tilsetter salt, hvit pepper og gressløk.
  • Server torsken sammen med potetmos, nøttesmør og grønnsaker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*