
Jeg forsøker å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken. Det er ikke hver uke at det lar seg gjennomføre, men samtidig spiser jeg også en del fisk til lunsj i kantinen og på brødskiven (makrell i tomat). En del av rettene går på rundgang, men jeg forsøker også meg på litt ny inspirasjon innimellom. En av de siste nye tilskuddene av nye fiskemiddager er en oppskrift på torsk med sprøtt parmesanlokk. Den serverte jeg med kokte poteter, erter og sitronsaus. Og siden dette ble veldig godt, tenkte jeg det kanskje var flere som hadde litt lyst til å teste ut oppskriften.
Har du ikke torsk kan du også bruke sei, lange, flyndre eller kveite. I tillegg kan du jo servere de grønnsakene du selv ønsker til, men jeg syntes erter passet godt. Dessuten er det jo utrolig kjapt å bruke de frosne ertene, et par minutter i kokende vann er det som skal til.
I oppskriften har jeg brukt noe som heter panko. Kort fortalt så er det en “japansk versjon” av brødrasp, dvs tørkede brødsmuler. Jeg er ikke så stor fan av griljermel du får kjøpt på butikken, så enten kjøper jeg det som heter panko eller så lager jeg brødraspet selv. Av og til kjøper jeg ett fint rundstykke som jeg kjører i foodprosessoren og deretter tørker i stekeovnen (varmluft – 100-120 grader). Det tar litt lengre tid, men mye billigere enn panko. Tørker du brødsmulene helt, kan du også lage en stor porsjon som du oppbevarer i en tett boks. Nydelig på fiskegrateng, panert sei, schnitzel eller panerte svinemedaljonger. Da er det viktig at det ikke er mer fukt igjen i smulene, for å unngå at de mugger.
Håper du ble inspirert til å teste ut oppskriften på torsk med parmesanlokk.
Min «panko»
Eg kjøper aldri panko eller griljermel. Når eg treng slikt tar eg rett og slett å knuser flatbrød i ein morter. Kjapt og enkelt. Alle typer flatbrød funker til dette formålet.
Tusen takk for tipset, det har jeg ikke testet.