Torsk med pasta og pesto

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Torsk med pasta, pesto og granateple

Torsk med pasta og pesto er en enkel hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka 20 minutter. Da har jeg også tatt høyde for at du lager basilikumspestoen fra bunnen av, for den kan rett og slett ikke sammenlignes med glassene du kjøper på butikken.

Om  du vil ha en litt mildere variant kan jeg også anbefale å teste ut avokadopesto eller en variant med spinat. Sistnevnte er også en fin måte å bli kvitt spinat man har liggende før den blir for gammel.

Torsk har et ufortjent dårlig rykte. Jeg synes den ofte kan være litt krevende, både fordi den er byr ikke på så mye smak og fordi den er så mager. At den er mager er i og for seg positivt, men samtidig så er magre fiskearter mye mer varmesensitive, og koker/steker man fisken for hardt, så risikerer du et tørt resultat. Følge derfor nøye med på fisken, så snart den begynner å flake seg så er den ferdig.

Andre torskeoppskrifter fra bloggen:

Banner - Mat du blir glad av

Torsk med pasta og pesto

3 fra 16 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 torsk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • Salt

  • Olivenolje

  • 200 gram 200 fullkornspasta

  • 4 ss 4 pesto

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Start med å lage eventuelt pesto. Se oppskrift på basilikumpesto.
  • Rens granateplet. Det gjør du enklest ved å først føre kniven rundt eplet, slik at du akkurat skjærer gjennom skallet. Dra de to halvdelene fra hverandre. Bryt enten av båter av granateplet som du renser for kjerner, eller bruk en sleiv til å banke løs kjernene fra baksiden av eplet.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ha pastaen over i et dørslag når den er ferdig.
  • Skjær torsken opp i stykker på cirka 4×4 cm. Strø over salt og stek den i litt olje sammen med en knust hvitløksbåt. 2-3 minutter på hver side holder sannsynligvis, avhengig av hvor tykke filetene er. Så snart torsken begynner å flake seg så er den ferdig
  • Bland pestoen inn i den kokte pastaen. Vend forsiktig inn torsken og granateplet, uten at fisken blir plukkfisk. Strø over fersk basilikum ved servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Har du et alternativ til granateple?:)

    • Rolf-Anders Vollan

      Hmm, da lurer jeg på om jeg kanskje hadde gått for noen gode og smakfulle cherrytomater 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*