• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. august 2019

Torsk med pasta og pesto

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Torsk med pasta, pesto og granateple

Torsk med pasta og pesto er en enkel hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka 20 minutter. Da har jeg også tatt høyde for at du lager basilikumspestoen fra bunnen av, for den kan rett og slett ikke sammenlignes med glassene du kjøper på butikken.

Oppskriften på hjemmelaget pesto finner du er.

Om  du vil ha en litt mildere variant kan jeg også anbefale å teste ut avokadopesto eller en variant med spinat. Sistnevnte er også en fin måte å bli kvitt spinat man har liggende før den blir for gammel.

Torsk har et ufortjent dårlig rykte. Jeg synes den ofte kan være litt krevende, både fordi den er byr ikke på så mye smak og fordi den er så mager. At den er mager er i og for seg positivt, men samtidig så er magre fiskearter mye mer varmesensitive, og koker/steker man fisken for hardt, så risikerer du et tørt resultat. Følge derfor nøye med på fisken, så snart den begynner å flake seg så er den ferdig.

Andre torskeoppskrifter fra bloggen:

  • Stekt skrei med risotto
  • Enkel fiskesuppe med torsk
  • Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili

Torsk med pasta og pesto

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. august 2019
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Torsk med pasta og pesto
Ingredienser
  • 500 gram torsk
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt
  • Olivenolje
  • 200 gram fullkornspasta
  • 4 ss pesto
  • 1/2 granateple
  • Fersk basilikum
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage eventuelt pesto. Oppskriften på pesto finner du her.
Steg 2
Rens granateplet. Det gjør du enklest ved å først føre kniven rundt eplet, slik at du akkurat skjærer gjennom skallet. Dra de to halvdelene fra hverandre. Bryt enten av båter av granateplet som du renser for kjerner, eller bruk en sleiv til å banke løs kjernene fra baksiden av eplet.
Steg 3
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ha pastaen over i et dørslag når den er ferdig.
Steg 4
Skjær torsken opp i stykker på cirka 4×4 cm. Strø over salt og stek den i litt olje sammen med en knust hvitløksbåt. 2-3 minutter på hver side holder sannsynligvis, avhengig av hvor tykke filetene er. Så snart torsken begynner å flake seg så er den ferdig
Steg 5
Bland pestoen inn i den kokte pastaen. Vend forsiktig inn torsken og granateplet, uten at fisken blir plukkfisk. Strø over fersk basilikum ved servering. Håper det smaker!

Stikkord

  • Pasta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sjokoladekake uten hvetemel
Dette svarte leserne i brukerundersøkelsen

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lutefisk
16. desember 2020
0 kommentarer

Lutefisk

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus
19. november 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

2 comments

  • Pia
    19. august 2019

    Har du et alternativ til granateple?:)

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      20. august 2019

      Hmm, da lurer jeg på om jeg kanskje hadde gått for noen gode og smakfulle cherrytomater 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales