Torsk med potet og pastinakkpuré er god hverdagsmat som er ferdig på under halvtimen. Kombinasjonen av den litt søtlige pastinakkpuréen mot den salte torsken og spekeskinken skaper en utrolig god balanse, og med en så god og ren fiskerett så synes jeg det bare er dumt å  drukne torsken i en fyldig saus.

Tips! Mange av næringsstoffene sitter rett under potetskallet. Derfor kjøper jeg bestandig poteter med tynt skall, slik at jeg slipper å skrelle de.

Svært mange er opptatte av at vi må spise mer fet fisk, men vi må heller ikke glemme den magre fisken. Forutenom at den magre fisken inneholder mindre fett, så inneholder den også mindre miljøgifter. Torsk er en svært mager fisk og er rik på proteiner, vitamind og B12 og selen.

Jeg vil også slå et lite slag for pastinakken. Dette er en svært undervurdert grønnsak som ble skjøvet litt skyggen da poteten gjorde sitt inntokt i Norge. Pastinakken har en litt søtlig smak, og inneholder både A, B og C-vitaminer, i tillegg til en rekke mineraler.

 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Snapchat (sunnere_alt) hvis du ikke gjør det fra før, og legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften eller også dersom du har noe annet på hjertet:)

PS! Det er også mulig å få siste nytt fra bloggen på e-post hvis du ønsker.
Meld deg på