Torsk med potet og pastinakkpuré

Torsk med potet og pastinakkpuré

Torsk med potet og pastinakkpuré er god hverdagsmat som er ferdig på under halvtimen. Kombinasjonen av den litt søtlige pastinakkpuréen mot den salte torsken og spekeskinken skaper en utrolig god balanse, og med en så god og ren fiskerett så synes jeg det bare er dumt å  drukne torsken i en fyldig saus.

Tips! Mange av næringsstoffene sitter rett under potetskallet. Derfor kjøper jeg bestandig poteter med tynt skall, slik at jeg slipper å skrelle de.

Svært mange er opptatte av at vi må spise mer fet fisk, men vi må heller ikke glemme den magre fisken. Forutenom at den magre fisken inneholder mindre fett, så inneholder den også mindre miljøgifter. Torsk er en svært mager fisk og er rik på proteiner, vitamind og B12 og selen.

Jeg vil også slå et lite slag for pastinakken. Dette er en svært undervurdert grønnsak som ble skjøvet litt skyggen da poteten gjorde sitt inntokt i Norge. Pastinakken har en litt søtlig smak, og inneholder både A, B og C-vitaminer, i tillegg til en rekke mineraler.

Torsk med potet og pastinakkpuré

  • 10. desember 2015
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • 270 Cals/Serving
  • Skriv ut
Torsk med potet og pastinakkpuré

Ingredienser

  • 500 gram torsk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Potet- og pastinakkpurè
  • 400 gram pastinakk
  • 200 gram potet
  • 1/2 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Tilbehør
  • 50 gram spekeskinke
  • 200 gram asparges

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 190 grader.
Steg 2
Skrell pastinakkene, og del både pastinakk og potet i middels store biter. Kok grønnsakene i vann til de er møre. Ca 15-20 minutter. Mens de koker går du i gang med fisken.
Steg 3
Krydre torsken med salt og pepper, og kanskje til og med noen dråper olivenolje hvis du ønsker. Legg torsken over i en smurt ildfastform og stek den midt i ovnen i ca 15 minutter.
Steg 4
Hell vannet av potetene og pastinakkene idet de er møre, og bruk en stavmikser til å lage en fin pastinakkpuré. Sett kasserollen tilbake på platen, tilsett lett matfløte, smør, og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Kok opp lettsaltet vann til aspargesen rett før fisken er ferdigstekt. Kutt av nederste delen på aspargesen hvor den går over fra hvitt til grønn (ca 2-3 cm fra bunn).
Steg 6
Ha aspargesen det fosskokende vannet, og la den koke i 1 minutt. Hell av vannet og ha den over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen (blansjering).
Steg 7
Server torsk sammen med potet og pastinakkpuré sammen med blansjerte asparges og stekt spekeskinke.