Enkel torskegryte

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Torskegryte

Jeg synes at fiskegryte er en fin måte å få dekket anbefalingen om inntak av fisk. Den har mye smak, og fiskesmaken forsvinner litt i resten av gryten. I tillegg er jo også gryter en kjempefin måte å bli kvitt litt slitne grønnsaker på.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel torskegryte. Min erfaring er at torsk er blant de mindre populære fiskesortene, og særlig derfor tenker jeg at denne fiskegryten er midt i blinken. I denne torskegryten finner du ingen uvanlige ingredienser, og jeg har hatt i litt kremfløte og crème fraîche, både fordi det gir en god smak og ikke minst fordi jeg hadde det stående i kjøleskapet.

Om du heller vil ha tomatbasert torskegryte kan jeg anbefale deg å sjekke denne oppskriften på torskegryte med chorizo. Og dersom du ikke er så glad i torsk, sjekk denne laksegryten med paprika og sukkererter.

Torskegryte med crème fraîche

4 fra 12 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram torskefilet

  • 5 stk poteter

  • 3 stk gulrøtter

  • 1 stk blomkål

  • 2 dl kremfløte

  • 1,5 dl creme fraiche

  • 1 ss hvetemel

  • 2 dl utblandet fiskebuljong

  • 100 gram spinat

  • 5 stk vårløk

  • Salt og pepper

  • Bladpersille

Fremgangsmåte

  • Skrell og del potetene i store biter. Kok de så i en stor kasserolle med vann.
  • Mens potetene koker skreller du gulrøtter, og skjærer både gulrøtter og blomkål opp i passe store biter. Ha de sammen med potetene når potetene har kokt i 8-10 minuter.
  • Bland crème fraîche med hvetemel og rør den ut i fløten. Når potetene begynner å bli møre heller du av 2/3 av kokevannet. Ha så fløteblandingen og utblandet fiskebuljong i kasserollen. Kok opp og la småkoke. Smak til med salt og pepper allerede nå, før du har i fisken.
  • Skjær torsken opp i cirka 4 cm store biter, krydre de med litt salt og legg de nede kasserollen. Skru ned temperaturen slik at torsken trekker fremfor å koke. La fisken trekke i 8-10 minutter.
  • I mellomtiden finhakker du vårløk og skyller spinaten. Er spinatbladene store kan du grovhakke de. Bland spinat og vårløk forsiktig inn i fiskegryten, uten av torsken faller fra hverandre.
  • Dryss over finhakket persille rett før servering. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*