• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. april 2020

Enkel torskegryte

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Torskegryte

Jeg synes at fiskegryte er en fin måte å få dekket anbefalingen om inntak av fisk. Den har mye smak, og fiskesmaken forsvinner litt i resten av gryten. I tillegg er jo også gryter en kjempefin måte å bli kvitt litt slitne grønnsaker på.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel torskegryte. Min erfaring er at torsk er blant de mindre populære fiskesortene, og særlig derfor tenker jeg at denne fiskegryten er midt i blinken. I denne torskegryten finner du ingen uvanlige ingredienser, og jeg har hatt i litt kremfløte og crème fraîche, både fordi det gir en god smak og ikke minst fordi jeg hadde det stående i kjøleskapet.

Om du heller vil ha tomatbasert torskegryte kan jeg anbefale deg å sjekke denne oppskriften på torskegryte med chorizo. Og dersom du ikke er så glad i torsk, sjekk denne laksegryten med paprika og sukkererter.

Torskegryte med crème fraîche

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. april 2020
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Torskegryte med creme fraiche
Ingredienser
  • 600 gram torskefilet
  • 5-6 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 blomkål
  • 2 dl kremfløte
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl utblandet fiskebuljong
  • 100 gram spinat
  • 5-6 vårløk
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell og del potetene i store biter. Kok de så i en stor kasserolle med vann.
Steg 2
Mens potetene koker skreller du gulrøtter, og skjærer både gulrøtter og blomkål opp i passe store biter. Ha de sammen med potetene når potetene har kokt i 8-10 minuter.
Steg 3
Bland crème fraîche med hvetemel og rør den ut i fløten. Når potetene begynner å bli møre heller du av 2/3 av kokevannet. Ha så fløteblandingen og utblandet fiskebuljong i kasserollen. Kok opp og la småkoke. Smak til med salt og pepper allerede nå, før du har i fisken.
Steg 4
Skjær torsken opp i cirka 4 cm store biter, krydre de med litt salt og legg de nede kasserollen. Skru ned temperaturen slik at torsken trekker fremfor å koke. La fisken trekke i 8-10 minutter.
Steg 5
I mellomtiden finhakker du vårløk og skyller spinaten. Er spinatbladene store kan du grovhakke de. Bland spinat og vårløk forsiktig inn i fiskegryten, uten av torsken faller fra hverandre.
Steg 6
Dryss over finhakket persille rett før servering. Håper det smaker

Stikkord

  • Fiskegryte
  • gryter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkle grove rundstykker
Proteinrundstykker

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lutefisk
16. desember 2020
0 kommentarer

Lutefisk

Torsk i form
15. september 2020
0 kommentarer

Torsk i form

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
36delinger