Jeg synes at fiskegryte er en fin måte å få dekket anbefalingen om inntak av fisk. Den har mye smak, og fiskesmaken forsvinner litt i resten av gryten. I tillegg er jo også gryter en kjempefin måte å bli kvitt litt slitne grønnsaker på.
I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel torskegryte. Min erfaring er at torsk er blant de mindre populære fiskesortene, og særlig derfor tenker jeg at denne fiskegryten er midt i blinken. I denne torskegryten finner du ingen uvanlige ingredienser, og jeg har hatt i litt kremfløte og crème fraîche, både fordi det gir en god smak og ikke minst fordi jeg hadde det stående i kjøleskapet.
Om du heller vil ha tomatbasert torskegryte kan jeg anbefale deg å sjekke denne oppskriften på torskegryte med chorizo. Og dersom du ikke er så glad i torsk, sjekk denne laksegryten med paprika og sukkererter.
Torskegryte med crème fraîche
- 21. april 2020
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 600 gram torskefilet
- 5-6 poteter
- 3 gulrøtter
- 1 blomkål
- 2 dl kremfløte
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 ss hvetemel
- 2 dl utblandet fiskebuljong
- 100 gram spinat
- 5-6 vårløk
- Salt og pepper
- Bladpersille
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skrell og del potetene i store biter. Kok de så i en stor kasserolle med vann.
- Steg 2
- Mens potetene koker skreller du gulrøtter, og skjærer både gulrøtter og blomkål opp i passe store biter. Ha de sammen med potetene når potetene har kokt i 8-10 minuter.
- Steg 3
- Bland crème fraîche med hvetemel og rør den ut i fløten. Når potetene begynner å bli møre heller du av 2/3 av kokevannet. Ha så fløteblandingen og utblandet fiskebuljong i kasserollen. Kok opp og la småkoke. Smak til med salt og pepper allerede nå, før du har i fisken.
- Steg 4
- Skjær torsken opp i cirka 4 cm store biter, krydre de med litt salt og legg de nede kasserollen. Skru ned temperaturen slik at torsken trekker fremfor å koke. La fisken trekke i 8-10 minutter.
- Steg 5
- I mellomtiden finhakker du vårløk og skyller spinaten. Er spinatbladene store kan du grovhakke de. Bland spinat og vårløk forsiktig inn i fiskegryten, uten av torsken faller fra hverandre.
- Steg 6
- Dryss over finhakket persille rett før servering. Håper det smaker