Torsketaco med mangosalsa

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Torsketaco med mangosalsa

Denne gangen har jeg forsøkt meg på en helt ny variant av den tradisjonelle tacoen, nemlig torsketaco med mangosalsa. Jeg var mildt sagt spent på om dette skulle bli en oppskrift i rekken av ikke-publiserbare oppskrifter, men både torsketaco og mangosalsa ble en inntertier og jeg kommer absolutt til  å lage denne varianten flere ganger.

Selv laget jeg et enkelt tacokrydder, men  du kan også bruke en ferdigvariant kjøpt på butikken. Krydret oppbevares i en tett boks eller i et glass, og holder til ca 4 middager.

Les oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

Har du sett noen av mine andre tacovarianter? Siden jeg startet bloggingen har jeg blant annet laget pulled chicken tacotacogryte av karbonadedeig og også en sunnere tacosalat, som alle har blitt tatt godt imot hjemme.

Torsketaco med mangosalsa

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

23

minutter
Steketid

7

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Torsketaco
  • 500 gram skinnfri torsk

  • 2 ss tacokrydder

  • 1/2 stk agurk

  • Salat

  • Lettrømme

  • 4 stk fullkornstortillas

  • Mangosalsa
  • 1 stk mango

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk lime

  • 1 ss olivenolje

  • 1/2 stk rød chilipepper

  • Tilbehør
  • Guacamole

Fremgangsmåte

  • Selve torsketacoen er svært fort gjort å lage hvis du allerede har laget tacokrydderet eller har ferdigkjøpt så start gjerne med mangosalsaen.
  • Del en godt moden mango i små terninger og ha de i en liten bolle.
  • Kutt vårløken i tynne skiver og bland den sammen med mangoen, sammen med finhakket chili (husk å fjern steinene), saften av en lime og en liten skvett god olivenolje. La salsaen stå til at torsketacoen er ferdig.
  • Hvis du har planer om å lage en hjemmelaget guacamole er dette en passende tid å gjøre det på. Se oppskrift på utrolig god guacamole.
  • Del torskefileten i biter på ca 2x5cm. Tilsett tacokrydderet og stek bitene på middels høy varme i ca 6-8 minutter. Torsk har en mye løses konsistens enn kyllingen, så vær forsiktig når du vender bitene.
  • Mens torsken steker har du nok av tid til å gjøre klar salaten og dele agurken i små terninger.
  • Varm tortillas-lefsene i 20 sekunder i en forvarmet stekeovn (ca 20 sekunder) eller hiv de i mikroen. Vi pleier å bruke stekeovnen og varmer to tortillas av gangen.
  • Fordel torsketaco med mangosalsa utover en forvarmet tortillas, sammen med grønnsaker, guacamole og gjerne en liten skje lettrømme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Dag Robert

    Torsketaco med mangasalsa blir en gjenganger i hverdagstacoen!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*