• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. april 2016

Torsketaco med mangosalsa

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Torsketaco med mangosalsa

Denne gangen har jeg forsøkt meg på en helt ny variant av den tradisjonelle tacoen, nemlig torsketaco med mangosalsa. Jeg var mildt sagt spent på om dette skulle bli en oppskrift i rekken av ikke-publiserbare oppskrifter, men både torsketaco og mangosalsa ble en inntertier og jeg kommer absolutt til  å lage denne varianten flere ganger.

Selv laget jeg et enkelt tacokrydder, men  du kan også bruke en ferdigvariant kjøpt på butikken. Krydret oppbevares i en tett boks eller i et glass, og holder til ca 4 middager.

Les oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

Har du sett noen av mine andre tacovarianter? Siden jeg startet bloggingen har jeg blant annet laget pulled chicken taco, tacogryte av karbonadedeig og også en sunnere tacosalat, som alle har blitt tatt godt imot hjemme.

Torsketaco med mangosalsa

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. april 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Torsketaco med mangosalsa
Ingredienser
  • Torsketaco
  • 500-600 gram skinnfri torsk
  • 2 ss tacokrydder
  • 1/2 agurk
  • Salat
  • Lettrømme
  • 4 fullkornstortillas
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 3 vårløk
  • 1 lime
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 rød chilipepper
Slik gjør du det
Steg 1
Selve torsketacoen er svært fort gjort å lage hvis du allerede har laget tacokrydderet eller har ferdigkjøpt så start gjerne med mangosalsaen. Oppskrift på tacokrydder finner du her.
Steg 2
Del en godt moden mango i små terninger og ha de i en liten bolle.
Steg 3
Kutt vårløken i tynne skiver og bland den sammen med mangoen, sammen med finhakket chili (husk å fjern steinene), saften av en lime og en liten skvett god olivenolje. La salsaen stå til at torsketacoen er ferdig.
Steg 4
Hvis du har planer om å lage en hjemmelaget guacamole så har jeg oppskrift her, og kan med fordel gjøres før du går i gang med tacoen.
Steg 5
Del torskefileten i biter på ca 2x5cm. Tilsett tacokrydderet og stek bitene på middels høy varme i ca 6-8 minutter. Torsk har en mye løses konsistens enn kyllingen, så vær forsiktig når du vender bitene.
Steg 6
Mens torsken steker har du nok av tid til å gjøre klar salaten og dele agurken i små terninger.
Steg 7
Varm tortillas-lefsene i 20 sekunder i en forvarmet stekeovn (ca 20 sekunder) eller hiv de i mikroen. Vi pleier å bruke stekeovnen og varmer to tortillas av gangen.
Steg 8
Fordel torsketaco med mangosalsa utover en forvarmet tortillas, sammen med grønnsaker, guacamole og gjerne en liten skje lettrømme.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel og god kylling curry
Gulrotsuppe med kylling, ingefær og chili

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

2 comments

  • Dag Robert
    6. april 2016

    Torsketaco med mangasalsa blir en gjenganger i hverdagstacoen!

    Reply
    • Rolf-Anders
      6. april 2016

      Takk, så hyggelig å høre:)

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales