Enkel tortellinigryte

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kjøttfri tortellinigryte

I forrige uke laget jeg en enkel tortellinigryte. En kjapp og god middagsrett som kan lages på 20-30 minutter. For anledningen brukte jeg en tortellini med fyll av ricotta og spinat, med andre ord en kjøttfri variant. Her kan du bruke den varianten du synes passer best.

Skal du lage en vegetarisk variant kan det være lurt å sjekke ingredienslisten på både pastaen og grønnsaksbuljongen.

Dette er ikke første gang jeg lager enkle retter med tortellini. Om du også er glad i tortellini, og synes det er like lettvint som meg, så kan du også sjekke ut oppskriften på spicy suppe med tortellini, chorizo og eple eller kyllingsuppe med tortellini.

Tortellinigryte

4 fra 19 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 tortellini

  • 1 stk 1 rødløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 paprika

  • Olje til steking

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 dl 1 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 stk 1 squash

  • 1 ts 1 tørket oregano

  • 1 ts 1 tørket timian

  • 1/2 ts 1/2 chilipulver

  • 1 ts 1 røkt paprikakrydder

  • 1 boks 1 røde linser

  • 2 dl 2 kremfløte

  • 1 ts 1 sukker

  • Salt og pepper

  • Basilikum

Fremgangsmåte

  • Skrell løken og hvitløksfeddene. Skyll paprikaen og kutt både den og løken opp i små terninger. Hvitløksfeddene finhakkes. Surr grønnsakene i litt olje i en gryte, til løken begynner å bli myk. Kutt opp squashen i terninger mens grønnsakene surrer i gryten.
  • Tilsett de hermetiske tomatene, buljongen, squashen, krydderne (oregano, timian, chili og røkt paprika) og kok opp. La koke i 10-15 minutter.
  • Kok tortellinien etter anvisning på pakken, men gjerne ett lite minutt mindre enn hva som er oppgitt på pakken.
  • Ha linsene over i et dørslag, og skyll de godt med kaldt vann. Tilsett kremfløte og de røde linsene i gryten. Kok opp, og smak til med sukker, salt og pepper.
  • Hell kokevannet av tortellinien, og bland den inn med resten. Dryss over fersk basilikum og server tortellinigryten umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Denne var kjempegod!! Ny favoritt 🙂

  2. Veldig god, enkel å lage. Denne blir laget igjen 😊

  3. Selma Margareth Næss

    Dette var en enkel oppskrift og en deilig rett. Vil bruke den igjen.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*