Tortellinisuppe

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Suppe med tortellini

På fredag kunne du se meg lage denne tortellinisuppen på Instastory, og flere av dere spurte om jeg kunne legge ut oppskrift. Ja, faktisk var det noen som faktisk fulgte Instastoryen og laget sin egen variant. For resten av dere er ventetiden over, for her er den, oppskriften på tortellinisuppe med salsiccia!

Er du en av de som synes at suppen høres veldig avansert ut så kan jeg trøste deg med at dette er suppen du bruker cirka 30 minutter på. Tortellini finner du blant fersk pasta på butikk, og om du ikke greier å oppdrive det er det ikke noe i veien for å bruke andre pastaputer. Salsiccia er en italiensk krydet pølse, som du gjerne finner blant ferske pølser på eksempelvis Meny eller andre dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i salsiccia kan du bruke andre pølser, men gjerne litt krydrete varianter for å sette ekstra smak.

Tips! Frys gjerne ned rester av salsicciaen, så har du den til senere bruk. Jeg synes blant annet at den er veldig god på pizza, eller i pølsegryter.

Håper det smaker!

Suppe med tortellini og salsicca

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 200 gram rå salsiccia

  • Olje

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 stilker stangselleri (valgfritt)

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 1 liter kyllingkraft/kyllingbuljong

  • 1 stk laurbærblad

  • 1/2 ts tørket chili (etter smak)

  • 250 gram tortellini

  • Salt og pepper

  • 3 stk vårløk

  • Frisk basilikum

  • Forslag til tilbehør
  • Brød med smør

Fremgangsmåte

  • Gjør klar grønnsakene. Rødløk, paprika og hvitløk finhakkes. Jeg pleier å skrelle stangsellerien med en ostehøvel for å fjerne trådene, deretter finhakker jeg den.
  • Skjær salsicciaen opp i biter og stek den kjapt i litt olje i en gryte.
  • Når den italienske pølsen har stekt noen minutter kan du tilsette de finhakkede grønnsakene. Skru ned platen litt og la de surre til løken begynner å bli blank og myk. Tilsett en boks hermetiske tomater, kyllingkraft/kyllingbuljong (jeg brukte vann + to terninger), et laubærblad og eventuelt chili. La suppen koke i 5-10 minutter.
  • Tilsett fersk tortellini og la suppen trekke til pastaen er ferdig. Smak til med salt og pepper
  • Server tortellinisuppen i dyp tallerken med dryss av vårløk og frisk basilikum. Nyt suppen slik den er, eller med brød med smør ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*