• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. juli 2018

Tortilla tacomuffins

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Tortilla tacomuffins
  • Antall: 6 stk
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Steke/Koke: 15 minutter
  • Mengde: 2 personer
Skriv ut

Tortilla tacomuffins

By Rolf-Anders Vollan 6. juli 2018

Har du noen tortillaslefser som begynner å bli tørre, trenger tips til hva du skal putte i matboksen eller ha med på bilturen, eller kanskje du bare trenger litt variasjon i fredagstacoen? Test disse enkle tacomuffinsene. Enkel middagsmat som også egner seg godt med på tur. Hiv noen i fryseren og ta de opp når det måtte passe.

Har du andre favorittingredienser til taco (mais, ananas, tomat, sopp, bønner etc), så bruk de gjerne i oppskriften. Jeg ønsket akkurat denne gangen å gjøre det enklest mulig, så da ble den kanskje litt kjedelig for noen.

Tacomuffins
Tacomuffins

Ingredienser

  • Tacomuffins
  • Tortillalefse - 3 stk
  • Karbonadedeig - 500 gram
  • Løk - 1 stk
  • Paprika - 1 stk
  • Tacokrydder - 2 ss
  • Salsa - 2 dl
  • Lettrømme - 4-6 ss
  • Revet hvitost - 50 gram
  • Tilbehør
  • Salat

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  2. Stek karbonadedeigen i en varm panne, gjerne i to omganger. Bland inn finhakket løk og paprika når karbonadedeigen begynner å bli ferdigstekt.
  3. Tilsett et par spiseskjeer med tacokrydder (gjerne en hjemmelaget variant) og salsa. Du kan enten lage salsaen selv etter denne oppskriften, eller kjøpe et glass på butikken. Jeg vil så klart anbefale deg å lage den selv hvis du har tid. La det putre noen minutter.
  4. Del hver tortillaslefse i 4 deler, og legg to og to deler i et muffinsbrett slik bildet under viser. Det er viktig at du bruker en form for store muffins og at det er et non-stick belegg i formen. Smør eventuelt formen med bittelitt formfett dersom du er redd for at det kommer til å sitte fast.
    Brette tortillaslefser
    Brette tortillaslefser
  5. Fordel tacofyllet i hver av lefsekoppene. Følg på med en liten klatt lettrømme om du ønsker og bittelitt ost.
    Tacomuffins in the making
    Tacomuffins in the making
  6. Stek tacomuffinsene midt i stekeovnen i 10-15 minutter til osten har smeltet og "vingene" begynner å få farge.
  7. La muffinsene avkjøle seg noen minutter i formen mens du kutter opp en enkel grønnsalat.

Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grillmat, sesongvarer og ekstra bloggmotivasjon
Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

Relaterte innlegg

Krydderstekte kikerter med potetmos
9. desember 2019
0 kommentarer

Krydderstekte kikerter med potetmos

Kyllinggryte med kokosmelk
5. desember 2019
0 kommentarer

Kyllinggryte med kokosmelk

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales