Har du tortillaslefser til overs fra forrige gang du laget taco eller fajitas, kanskje latt de ligge litt for lenge ute av posen? Lag hjemmelagede tortillachips! De smaker nydelig godt, som et sunnere alternativ til kjøpte nachos eller tortillachips, og du bestemmer smaken helt selv.
Jeg må innrømme at jeg har vært veldig skeptisk til å lage disse chipsene. Har hatt det på blokka lenge, men så liksom for meg at de kom enten til å bli harde eller ikke skikkelig sprø. Men så feil kan jeg ta, og jeg kan love at det ikke blir siste gang jeg lager disse chipsene. Hjemmelagede tortillachips er også et skikkelig matreddertips, en utrolig fin måte å unngå å kaste tørre og harde lefser som har blitt liggende.
Server tortillachips som tilbehør til grillmaten, til tex-mex, eller bare som chips sammen med en hjemmelaget salsa. Fantastisk godt!
Tortillachips
- 6. august 2019
- 2 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 store tortillas
- 1 ss olje
- 1/2 ts flaksalt
- 1/2 ts chilikrydder
- 1 ts paprikakrydder
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 170 grader, vanlig over- og undervarme.
- Steg 2
- Skjær tortillaslefsene i små trekanter. Jeg pleier først å dele lefsene i 4-5 strimler, deretter deler hver av strimlene opp i trekanter.
- Steg 3
- Ha de oppskårede tortillasbitene i en pose. Tilsett olje og alle krydrene, og rist posen godt til alt er godt blandet.
- Steg 4
- Fordel bitene utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek dem nederst i ovnen i 10-12 minutter, til de blir knasende sprø.
- Steg 5
- La de ferdigstekte tortillachipsene avkjøle seg. Ha de så over i en skål og nyt de enten til mat eller med dip eller lettrømme. Håper de faller i smak!