• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. august 2019

Hjemmelagede tortillachips

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelagede tortillachips

Har du tortillaslefser til overs fra forrige gang du laget taco eller fajitas, kanskje latt de ligge litt for lenge ute av posen? Lag hjemmelagede tortillachips! De smaker nydelig godt, som et sunnere alternativ til kjøpte nachos eller tortillachips, og du bestemmer smaken helt selv.

Jeg må innrømme at jeg har vært veldig skeptisk til å lage disse chipsene. Har hatt det på blokka lenge, men så liksom for meg at de kom enten til å bli harde eller ikke skikkelig sprø. Men så feil kan jeg ta, og jeg kan love at det ikke blir siste gang jeg lager disse chipsene. Hjemmelagede tortillachips er også et skikkelig matreddertips, en utrolig fin måte å unngå å kaste tørre og harde lefser som har blitt liggende.

Tortillachips med dip

Server tortillachips som tilbehør til grillmaten, til tex-mex, eller bare som chips sammen med en hjemmelaget salsa. Fantastisk godt!

Tortillachips

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. august 2019
  • 2 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Tortillachips med chili og paprikakrydder
Ingredienser
  • 2 store tortillas
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1/2 ts chilikrydder
  • 1 ts paprikakrydder
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 170 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Skjær tortillaslefsene i små trekanter. Jeg pleier først å dele lefsene i 4-5 strimler, deretter deler hver av strimlene opp i trekanter.
Steg 3
Ha de oppskårede tortillasbitene i en pose. Tilsett olje og alle krydrene, og rist posen godt til alt er godt blandet.
Steg 4
Fordel bitene utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek dem nederst i ovnen i 10-12 minutter, til de blir knasende sprø.
Steg 5
La de ferdigstekte tortillachipsene avkjøle seg. Ha de så over i en skål og nyt de enten til mat eller med dip eller lettrømme. Håper de faller i smak!

Stikkord

  • chips

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grovt brød med linfrø og gresskarkjerner
Grillspyd med marinert steinbit

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales