Toskansk kylling i kremet parmesansaus

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Toskansk kylling i parmesansaus

Forleden dag laget serverte jeg Toskansk kylling i kremet parmesansaus, og jeg må bare si at dette var utrolig godt! Og skal jeg tolke på engasjement på Instagram så er det ikke tvil om at dere ønsker en oppskrift.

Til oppskriften brukte jeg min egen oppskrift på italienske krydderblanding, den kan blandes sammen på toppen 5 minutter. Har du ikke de krydrene som skal til, så kan også noen utelates. Kanskje har du allerede en ferdig italiensk kryddermix stående i kjøkkenskapet? Ikke sikkert det er de samme krydderne, men det går nok helt fint.

Har du lyst til å diske opp med noe utrolig digg i helgen, eller hvilken som helst annen dag, må du teste ut toskansk kylling i kremet parmesansaus.

Toskansk kylling i kremet parmesansaus

4 fra 65 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steke- og koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Toskansk kylling i kremet parmesansaus er en kjapp og enkel kyllingrett proppfull av nydelige smaker.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 kyllingfileter

  • 1 ss 1 italiensk krydderblanding

  • Salt og pepper

  • 3 ss 3 hvetemel

  • 3 ss 3 revet parmesan

  • Smør til steking

  • Saus
  • 50 gram 50 smør

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 glass (á 190 gram) 1 soltørkede tomater (i olje)

  • 1,5 ss 1,5 hvetemel

  • 1 dl 1 kremfløte

  • 2 dl 2 kyllingkraft eller -buljong

  • 1 ts 1 italiensk krydderblanding

  • 1 dl 1 revet parmesan

  • 2 never 2 spinat

  • Tilbehør
  • Pasta

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Start med å krydre kyllingfiletene med italiensk krydderblanding, salt og pepper.
  • Bland sammen revet parmesan og hvetemel i en skål, og vend kyllingfiletene i melblandingen. Ta gjerne vare på melblandingen, siden du senere trenger mel til å lage jevning.
  • Stek kyllingen i en god dæsj smør i en varm stekepanne. Beregn 4-5 minutter på hver side, og sett den så til side på et fat.
  • Mens kyllingen steker kan du gjøre forberedelser til sausen. Finhakk hvitløken og kutt de soltørkede tomatene opp i strimler eller terninger. Riv også parmesanen fint på et rivjern, og kutt opp spinaten.
  • Surr hvitløken og de soltørkede tomatene i smør i stekepannen, beregn et par minutter. Er det brente rester etter å ha stekt kyllingen bør du skylle den først.
  • Bland så inn 1,5 ss av den blandingen du vendte kyllingen i. Om du ikke tok vare på den kan du også bare tilsette hvetemel. Tilsett kyllingkraft/-buljong, kremfløte og italiensk krydderblanding og kok opp.
  • Ha så i revet parmesan og spinat. Legg kyllingfileten i sausen og la den trekke på lav varme i 5-10 minutter. Kok pasta i mellomtiden, og gjør eventuelt klart en salat. Server og nyt en hjemmelaget Tuscan kylling i parmesansaus, sammen med pasta og en enkel salat.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

9 Kommentarer

  1. Den ble forsøkt her i kveld, nyyyydelig var det. Nå mett og god🥰 laget med 2 kyllingfileter siden vi er to, saus vidunderlig

  2. Annette Smith

    Supergodt! Nydelig middag og fantastisk god saus som passer like bra til fest;)

  3. Veldig godt!! Både små og store likte denne! Stekte noen champignon jeg hadde sammen med kyllingen, og hadde i sausen.

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra 🙂 Og tips om sopp var slettes ikke så dumt 🙂

      • Annette Slettvold

        Hei, hvilken type pasta bruker du?

        • Rolf-Anders Vollan

          Hei, du kan bruke den du foretrekker. Jeg husker ikke hvilken type jeg brukte, men sannsynligvis pasta penne eller tagliatelle kan jeg tenke meg. Pasta penne holder jo mer på sausen, så det var muligens den 🙂

  4. Fantastisk god rett!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*