Tranebærsaus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Tranebærsaus

Her i Norge har vi ikke så mange tradisjoner på å lage tranebærsaus, men siden jeg var i USA på Thanksgiving så var jeg jo nødt til å prøve meg på denne amerikanske klassikeren. Sausen falt absolutt i smak, og da vi på nyttårsaften skulle lage helstekt kalkun så måtte jeg til forskjell fra tidligere år lage tranebærsaus fremfor den vanlige fløtesausen. Sausen har en både søt og syrlig smak, og er en spennende vri på en rett jeg har laget mange ganger før. Om du ønsker en mer klassisk saus, kan jeg anbefale en enkel fløtesaus. Kok da gjerne kraft av kalkunens hals, hjerte og lever som følger med kalkunen, da blir resultatet ekstra godt. Om du har planer om å servere denne sausen til kalkun kan jeg også anbefale hjemmelaget waldorfsalat som tilbehør.

Lykke til!

Tranebærsaus

0.0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

40

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram tranebær

  • 100 gram sukker

  • 1 dl appelsinjuice

  • 1 skvis sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Skyll tranebærene dersom de ikke er ferdigvasket.
  • Ha tranebær, sukker og appelsinjuice i en kasserolle. Kok opp og la bærene koke på lav varme i 10-15 minutter. Rør om med jevne mellomrom.
  • Tranebærene vil i løpet av kort tid sprekke, og vil etter vært bli møre. Jo mer du rører i sausen, og mer mos blir bærene. Selv foretrekker jeg en tranebærsaus med en god del hele bær, som blir små smaksbomber på maten.
  • Skvis over sitronsaft mot slutten av koketiden.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*