Tray bake kyllingform med pesto og soltørkede tomater

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Nystekt kyllingform med et dryss av friske urter

Er du en av de som digger middager som kan lages i én og samme gryte (one pot)? Da vil du elske denne tray bake kyllingformen med pesto og soltørkede tomater. Her trenger du verken kasseroller eller stekepanner, men blander alle ingrediensene i en ildfastform, før middagen så lager selv i ovnen. I mellomtiden har du god tid til å rydde kjøkken og dekke bord.

Jeg synes kombinasjonen av kylling, pesto og soltørkede tomater ble nydelig i denne retten. Jeg hadde laget pestoen selv, etter denne oppskriften. Ingenting slår hjemmelaget pesto, men om du kjøper den ferdig så skal jeg ikke dømme deg. Blir trolig også mye rimeligere å kjøpe den ferdig.

Liker du lettvinte middagsretter? I Mat du blir glad av har jeg en oppskrift på Tray bake fajitas, en kjapp og enkel hverdagsfajitas som lager seg selv i ovnen. Kjøp (eller bla i) boken hos Norli

Kyllingform med et dryss av frisk basilikum

Tray bake kyllingform med pesto og soltørkede tomater

4 fra 45 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2,5 dl 2,5 kremfløte

  • 2,5 dl 2,5 utblandet kyllingbuljong

  • 1/2 ss 1/2 maizenna

  • 2 ss 2 basilikumpesto

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1 stk 1 paprika

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 50 gram 50 soltørkede tomater i olje (avrent vekt)

  • 600 gram 600 kyllingfilet

  • 1/2 ts 1/2 tørket timian

  • 1/2 ss 1/2 paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Tilbehør
  • Fullkornsris eller byggris

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Bland kremfløten og kyllingbuljongen i et litermål. Visp ut maizenaen i væsken og tilsett også pestoen. Hjemmelaget pesto er helt klart best, så om du har anledning så har jeg en oppskrift på en god basilikumpesto.
  • Skrell hvitløksfeddene og del chilien i to og skrap ut frøene inni. Finhakk dem deretter. Skjær paprikaen opp i halvmåner og stangsellerien i tynne skiver. Synes du stangsellerien har litt mye smak kan du dra over den med en gulrotskreller, slik at du får fjernet noen av “trådene” som sitter ytterst. Del de soltørkede tomatene i terninger.
  • Krydre kyllingfiletene med timian, paprikakrydder, salt og pepper på begge sidene. Legg kyllingfiletene i en smurt ildfastform. Legg de oppskårede grønnsakene i formen, rundt kyllingfileten. Hell fløteblandingen over grønnsakene, og sørg for at kyllingfileten ligger godt nedi væsken.
  • Sett kyllingformen midt i ovnen, og la den ovnsbake i cirka 30 minutter. Steketiden vil variere. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å sjekke om kjernetemperaturen har passert 65-66 grader (vil stige noen grader etter at kyllingen er tatt ut av ovnen), eller ved å skjære i den tykkeste kyllingfileten.
  • Mens maten står i ovnen har du tid til å koke fullkornsris eller byggris.
  • La formen stå i 10-15 minutter i romtemperatur før servering. Håper denne tray bake kyllingformen med pesto og soltørkede tomater faller i smak!

Notater

  • Glutenfri ved å bruke buljong uten spor av gluten, og servere fullkornsris til. Kjøper du pestoen kan det alltid være en god idé å sjekke varedeklarasjonen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*