Troika

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Hjemmelaget troika

Jeg er svært glad i Troika, men av ulike årsaker så ender jeg aldri opp med å kjøpe det selv. Derfor bestemte jeg meg for at i år så skulle jeg laget små porsjons-troikaer til jul, både fine å ha på bordet og som spiselige gaver.

Oppskriften på hjemmelaget troika er det allerede hundrevis av på nettet, så her skal jeg på ingen måte ta æren for noe nyskapning. Jeg laget to ulike varianter, både i små konfektformer og i en større form som jeg delte opp i terninger. Konfektformen ble absolutt finest å se på.

Hadde jeg virkelig bestemt meg for å legge innsats i dette, så hadde jeg nok laget både marsipan og bringebærgeléen selv. Men siden jeg samtidig også laget gule bomber, så måtte jeg ty til mer lettvinte løsninger. Også fint å vise at man må ikke legge så mye innsats i det hver gang.

Troika

4 fra 8 vurderinger
Type rett: KonfektNivå: Enkel
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedning

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 1 pakke 1 bringebærgele

 • 2.5 dl 2.5 vann

 • 150 gram 150 marsipan

 • 150 gram 150 nougat

 • 150 gram 150 mørk sjokolade

 • 15 gram 15 delfiafett (valgfritt)

 • 40-60 små konfektformer

Fremgangsmåte

 • Lag geléen. Jeg bruker halve mengde vann i forhold til hva som er oppgitt på pakken. Kok opp vannet og rør inn gelépulveret. Rør noen minutter til pulveret er helt oppløst. Avkjøl.
 • Marspianbunn. Lag små kuler som du presser/kjevler 2-3 mm tynne. Ha litt melis på hendene, så klisser det ikke. De små marsipansirklene legges i konfektformene, og bør dekke hele bunnen. Pass på at marsipanen ikke blir for tykk.
 • Nougat. Smelt nougaten i et vannbad eller i mikroen. Jeg brukte mikroen til dette (for første gang), og det gikk strålende. Del nougaten i biter og ha den i en skål som tåler å stå i mikroen. Kjør først i 25 sekunder, stop mikroen og rør i skålen. Videre kjører du kun 5-10 sekunder av gangen, mens du rører mellom hver gang. Utrolig enkelt!
 • Ha den flytende nougaten i en sprøytepose eller bruk en skje. Fyll et lite lag med nougat i hver av konfektformene. Husk at du fortsatt skal ha plass for både gelé og et tynt lag med sjokolade på toppen. Pass på at hele marsipanen er dekket av nougat, siden geléen ikke må komme direkte i kontakt med marsipanen (da bli det bare kliss). Sett kjølig mens geleen avkjøler.
 • Bringebærgelé. Når geléen er avkjølt, men fortsatt flytende, er det på tide å legge den som et tynt lag over nougaten i formene. Sett troikaen inn i kjøleskapet til bringebærgeléen er stiv.
 • Sjokoladetrekk. Smelt mørk sjokolade i et vannbad eller i mikroen (samme fremgangsmåte som angitt tidligere). Er sjokoladen litt tykk kan du ha i bittelitt delfiafett. Ha sjokoladen i en sprøytepose eller bruk en skje til å legge sjokoladen i et tynt lag over den stivnede geléen. Sett kjølig til trekket har stivnet, og legg den så over i en tett kakeboks. Oppbevares kjølig frem til servering.

Notater

 • Har du ikke nok former kan du kle en liten ildfastform eller boks med plastfolie, og legge alle lagene i formen. Før du brer over den mørke sjokoladen så tar du troikaen ut av formen, og deler den opp i terninger med hjelp av en skarp kniv. Dekk troikabitene med smeltet sjokolade, før de så settes kjølig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*