Tunfiskbiff med aspargessaus og stekte jordskokker

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tunfiskbiff med stekte jordskokker og aspargessaus

Tunfiskbiff med aspargesssaus og stekte jordskokker er en nydelig fiskemiddag, som er verdt å teste. Dette kan jeg love ikke blir siste gangen jeg spiser. Tunfisken trenger kun 1-2 minutter i pannen på hver side, og skal fortsatt være rå i midten. Er du effektiv på kjøkkenet kan middagen stå på bordet på rundt en halvtime.

Jeg må komme med en innrømmelse når det gjelder denne oppskriften. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å lage en aspargespuré. Men jeg bommet totalt på mengde fløte, og resultatet ble en veldig god aspargessaus istedenfor. Kall det gjerne et hell i et uhell.

Se flere retter med tunfisk:

Tunfiskbiff med aspargessaus og stekte jordskokker

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 4 stk tunfiskbiff (à 140 gram)

  • Olje til steking

  • Salt og pepper

  • Stekte jordskokker
  • 500 gram jordskokk

  • smør til steking

  • frisk timian

  • Salt og pepper

  • Aspargessaus
  • 500 gram asparges

  • 1 stk sjalottløk

  • 2 ss smør

  • 1,5 dl matfløte

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med aspargessausen. Fjern nederste del av aspargesen (cirka 2-3 cm fra nederste del av stilken). Kutt av toppene på aspargesen, og del resten av aspargesen opp i biter. Skrell og finhakk sjalottløken.
  • Surr asparges og sjalottløk i en gryte i smør, til løken er myk. Plukk ut aspargestoppene og legg de til side. Tilsett fløte og la koke i 15-20 minutter, eller til resten er ferdig.
  • Vask og/eller skrubb jordskokkene. Del dem opp i cirka 0,5 cm tykke skiver.
  • Stek jordskokkene i smør i en varm panne, sammen med timian, til de er gylne. Beregn 3-4 minutter på hver side. Krydre de med salt og pepper mot slutten av steketiden. Legg de ferdigstekte jordskokkene over på et tørkepapir.
  • Krydre tunfiskbiffen med salt og pepper. Stek den så i litt olje i en varm stekepanne. Beregn 1-2 minutter på hver side, slik at den fortsatt er rå i midten.
  • Ha aspargesblandingen over i en en blender, eller bruk en stavmikser. Kjør den sammen til du har en jevn saus uten klumper. Smak den til med salt og pepper.
  • Server tunfiskbiff med stekte jordskokker, aspargessaus og stekte aspargestopper. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*