Tunfisksalat med vårløk

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel

Påleggssalat med tunfisk

Nå har nok en påleggsalat funnet veien til bloggen, denne gangen en tunfisksalat med vårløk. Perfekt på brødskiva eller som et innslag på koldtbordet! Tunfisksalaten holder noen dager i kjøleskapet, og er nok til cirka 4-6 brødskiver (avhengig av hvor tykt lag med tunfisksalat du legger på).

Ikke hadde jeg trodd at denne våren skulle bli våren for påleggssalater. Først ut var en eggesalat, som jeg akkurat var litt for sent ute med å lage til påsken. Det stoppet heldigvis ikke dere følgere i å lage denne salaten, og i løpet av kort tid fikk jeg flere bilder og tilbakemeldinger av fornøyde følgere som hadde testet den. Deretter tok det ikke lang tid før jeg slo til med en kreolsk kyllingsalat. Også her har dere latt dere imponere, og mye bedre enn de ferdigkjøpte kyllingsalatene på butikken!

Så om du ikke lot deg inspirere av denne tunfisksalaten, sjekk gjerne ut eggesalaten eller kreolsk kyllingssalat. Håper det smaker!

Tunfisksalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter

Ingredienser

  • 1 boks (170 gram) tunfisk i lake

  • 3 ss lettrømme

  • 2 ss majones

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 2 stk vårløk

  • 1 stilk stangselleri (valgfritt)

  • 1/4 ts sennepsfrø (valgfritt)

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Hell av all laken av tunfisken. Jeg klemte også ut litt ekstra av vann, for at tunfisksalaten ikke skal bli for flytende.
  • Bland lettrømme, majones, sitronsaft i en liten skål.
  • Finhakk vårløk og stangselleri og ha det i skålen med rømmeblandingen. Jeg pleier å skrelle stangselleriet for at den skal bli mildere på smak.
  • Bland inn tunfisken og knuste sennepsfrø (valgfritt), og smak til med salt og pepper.
  • Server tunfisksalaten på grovt brød, gjerne med litt salat. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*