Tzatziki – Enkelt og godt middagstilbehør

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Tzatziki

Tzatziki er et gresk tilbehør som smaker fortreffelig til både kjøtt og grillmat og er en variant av tyrkiske cacık. Det vanskeligste med tzatziki må kanskje være å stave navnet riktig, og når du først har laget det én gang så kommer du (forhåpentligvis) ikke til  å kjøpe ferdigvariantene på butikken.

Å kjøpe ferdigvariantene av tzatziki på butikken er omentrent like ille som å kjøpe ferdig guacamole. Det smaker ikke som originalen, og ingredienslisten lister gjerne opp mye rart som ikke hører hjemme i noen av disse tilbehørene.

Hjemmelaget tzatziki

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 1/2 stk agurk

  • 1/4 ts salt

  • 1,5 dl gresk yoghurt

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1 klype hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Vask agurken og riv den grovt på et råkostjern. Fordel agurken utover en skjærefjøl og strø salt over. La agurken ligge i ca 15 minutter mens du går i gang med resten.
  • Hakk eller bruk en hvitløkspresse på én liten fedd hvitløk, og bland den inn i den greske yoghurten sammen med sitronsaft og hvit pepper.
  • Press mest mulig av vannet ut av agurken ved å presse den mot et dørslag over vasken, eller ved å skvise agurken i hendene dine eller i et håndkle. Bland den inn i yoghurten.
  • Sett tzatzikien kjølig frem til du skal servere den til ønsket rett. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Én kommentar

  1. Pingback: Kyllingnuggets med salat og enkel tzatziki - Sunnere Alternativ

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*