Nå som sommeren er godt i gang så er det ikke uvanlig at det lukter grillmat når jeg åpner vinduet eller sitter ute på balkongen. Det hører liksom sommeren til, akkurat slik som myggstikk og fuglekvitter, men det som slår meg er at jeg blir utrolig nysgjerrig på hva det er naboen griller.
For et par uker siden urtemarinerte jeg en indrefilet av svin, og fy fader hvor godt det både luktet og smakte. Saftig var den også! Utgangspunktet for marinaden var denne marinaden til Gyros, og fungerte også utmerket til grilling. Og om været ikke er bra så er det fullt mulig å bruke stekeovnen!
Selv om jeg valgte å urtemarinere en indrefilet av svin så er det ikke noe i veien for å også bruke andre kjøttyper.
Du kan fint bruke stekeovnen istedenfor grillen. Sett ovnen på 180 grader, sett kjøttstykket midt i ovnen med et steketermometer. Kjøttet er ferdig når det har fått en kjernetemperatur på 60 grader.
Tidligere denne måneden publiserte jeg noen grilltips, som forhåpentlig kan føre til at du får et bedre resultat. Grilltipsene finner du her.
Jeg serverte urtemarinert indrefilet med et enkelt grillspyd og den nye populære brokkolisalaten. Flere tips til tilbehør finner du på denne siden.