• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. juni 2016

Urtemarinert indrefilet av svin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Urtemarinert indrefilet av svin

Nå som sommeren er godt i gang så er det ikke uvanlig at det lukter grillmat når jeg åpner vinduet eller sitter ute på balkongen. Det hører liksom sommeren til, akkurat slik som myggstikk og fuglekvitter, men det som slår meg er at jeg blir utrolig nysgjerrig på hva det er naboen griller.

For et par uker siden urtemarinerte jeg en indrefilet av svin, og fy fader hvor godt det både luktet og smakte. Saftig var den også! Utgangspunktet for marinaden var denne marinaden til Gyros, og fungerte også utmerket til grilling. Og om været ikke er bra så er det fullt mulig å bruke stekeovnen!

Selv om jeg valgte å urtemarinere en indrefilet av svin så er det ikke noe i veien for å også bruke andre kjøttyper.

Du kan fint bruke stekeovnen istedenfor grillen. Sett ovnen på 180 grader, sett kjøttstykket midt i ovnen med et steketermometer. Kjøttet er ferdig når det har fått en kjernetemperatur på 60 grader.

Tidligere denne måneden publiserte jeg noen grilltips, som forhåpentlig kan føre til at du får et bedre resultat. Grilltipsene finner du her.

Jeg serverte urtemarinert indrefilet med et enkelt grillspyd og den nye populære brokkolisalaten. Flere tips til tilbehør finner du på denne siden.

Urtemarinert indrefilet av svin

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. juni 2016
  • 4 porsjoner
  • 1 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Urtemarinert indrefilet av svin
Ingredienser
  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 rødløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 ss fersk timian
  • 1-2 ss fersk rosmarin
  • 1,5 ss rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Del én rødløk i strimler og ha den i en pose sammen med finhakket hvitløk, fersk oregano, timian og rosemarin. Tilsett rødvinseddik, olivenolje, gurkemeie og pepper. Saltet er det lurt å vente med for det trekker mye væske ut av kjøttet. Salt heller når kjøttet legges på grillen eller etterpå.
Steg 2
La kjøttet marinere minst 1 time, men gjerne over natten i kjøleskapet.
Steg 3
Stek indrefileten på grillen på rundt 180 grader (hvis du kan regulere temperaturen) til det oppnår en kjernetemperatur på 60 grader. La kjøttet hvile ca 10 minutter før du skjærer det opp i passende stykker
Steg 4
Server med tilbehør etter eget ønske. Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger på denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Jeg forsøker også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å gjøre en liten matblogger en tjeneste. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Stikkord

  • svin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Wok med chili og banan
BBQ-pizza med speltbunn

Relaterte innlegg

Hvit pizza med spekeskinke
6. mars 2021

Hvit pizza med spekeskinke

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales