Urtemarinert indrefilet av svin

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel

Urtemarinert indrefilet av svin

Nå som sommeren er godt i gang så er det ikke uvanlig at det lukter grillmat når jeg åpner vinduet eller sitter ute på balkongen. Det hører liksom sommeren til, akkurat slik som myggstikk og fuglekvitter, men det som slår meg er at jeg blir utrolig nysgjerrig på hva det er naboen griller.

For et par uker siden urtemarinerte jeg en indrefilet av svin, og fy fader hvor godt det både luktet og smakte. Saftig var den også! Utgangspunktet for marinaden var denne marinaden til Gyros, og fungerte også utmerket til grilling. Og om været ikke er bra så er det fullt mulig å bruke stekeovnen!

Selv om jeg valgte å urtemarinere en indrefilet av svin så er det ikke noe i veien for å også bruke andre kjøttyper.

Du kan fint bruke stekeovnen istedenfor grillen. Sett ovnen på 180 grader, sett kjøttstykket midt i ovnen med et steketermometer. Kjøttet er ferdig når det har fått en kjernetemperatur på 60 grader.

Tidligere denne måneden publiserte jeg noen grilltips, som forhåpentlig kan føre til at du får et bedre resultat. Grilltipsene finner du her.

Jeg serverte urtemarinert indrefilet med et enkelt grillspyd og den nye populære brokkolisalaten. Flere tips til tilbehør finner du på denne siden.

Urtemarinert indrefilet av svin

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 indrefilet av svin

  • 1 stk 1 rødløk

  • 3 stk 3 fedd hvitløk

  • 1 ss 1 fersk oregano

  • 1 ss 1 fersk timian

  • 2 ss 2 fersk rosmarin

  • 1,5 ss 1,5 rødvinseddik

  • 3 ss 3 olivenolje

  • 2 ts 2 gurkemeie

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Del én rødløk i strimler og ha den i en pose sammen med finhakket hvitløk, fersk oregano, timian og rosemarin. Tilsett rødvinseddik, olivenolje, gurkemeie og pepper. Saltet er det lurt å vente med for det trekker mye væske ut av kjøttet. Salt heller når kjøttet legges på grillen eller etterpå.
  • La kjøttet marinere minst 1 time, men gjerne over natten i kjøleskapet.
  • Stek indrefileten på grillen på rundt 180 grader (hvis du kan regulere temperaturen) til det oppnår en kjernetemperatur på 60 grader. La kjøttet hvile ca 10 minutter før du skjærer det opp i passende stykker
  • Server med tilbehør etter eget ønske. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*