Urtepanert kjecarré med pastinakkpuré og soppsaus

Lages på: 45-60 minutter Nivå: Middels

I påsken spiser vi ofte lam, og denne påsken var på ingen måte et unntak. Derimot synes jeg vi må bli flinkere til å spise kjekjøtt (geitekilling). Mange tror at kjekjøttet har mye smak, men jeg synes det har en litt mildere smak enn lammekjøttet. I dag deler en oppskrift på en urtepanert kjecarré med pastinakkpuré og soppsaus.

Kjekjøtt kan være litt vrient å få tak i, men det er ikke noe problem å bytte ut geitekjøttet i oppskriften med lammekjøtt. Et godt tips er å sjekke om du har en REKO-ring i nærheten (søk på Facebook), og om noen selger kjekjøtt der.

Interessert i oppskrifter med kjekjøtt? På bloggen kan du finne oppskrifter på blant annet ølbraisert kjeskank og langtidsstekt kjelår med marokkanske smaker.

Banner - Mat du blir glad av

Urtepanert kjecarré med pastinakkpuré og soppsaus

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

35

minutter
Totalt

50

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram kjecarré eller lammecarré

  • Salt og pepper

  • 1 ss smør til steking

  • 1 ss dijonsennep

  • Urtepanering
  • 2 skiver loff eller brød

  • 1/2 potte frisk kruspersille

  • 3 stilker frisk rosmarin

  • 30 gram parmesan

  • Salt og pepper

  • Pastinakkpuré
  • 500 gram pastinakk

  • 1 dl matfløte (prøv deg frem)

  • 40 gram smør

  • Salt og pepper etter smak

  • Soppsaus
  • 250 gram sopp (sjampinjong, aromasopp mm)

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 1 dl kremfløte

  • 1,5 dl kyllingkraft/-buljong

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ss maizena (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • Sukkerkulør (valgfritt)

  • Forslag til tilbehør
  • Brokkolini eller brokkoli

Fremgangsmåte

  • Start med pastinakkpuréen.
    Skrell pastinakkene og kok de møre i usaltet vann.
  • Mens pastinakkene koker begynner du med kjøttet.
    Sett ovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme. Krydre kjecarréen (eller lammecarréen) med salt og pepper, og stek den kjapt i litt smør i en varm stekepanne til den får en fin stekeskorpe.
  • Legg carréen i en smurt ildfastform, med fettsiden opp. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen på kjøttet, og la det steke midt i ovnen til kjernetemperaturen bikker 50 grader.
  • Mens kjøttet står i ovnen går du i gang med soppsausen.
    Børst av soppen og skjær den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og feddet med hvitløk. Stek soppen i en tørr kjele eller gryte, til soppen krymper og har sluttet å avgi væske. Ha i sjalottløken, hvitløken og smøret, og surr videre et par minutter. Tilsett fløten, kyllingkraften og soyasausen. La sausen koke 5-10 minutter. Bland litt maizenna ut med litt kaldt vann og spe det i sausen, om du ønsker en tykkere saus. Smak til med salt og pepper. Noen dråper sukkerkulør vil gjøre sausen litt mørkere om du ønsker.
  • Gjør klar paneringen.
    Skiver av loff/brød i en foodprosesor, sammen med frisk persille, rosmarin, parmesan, salt og pepper. Kjør sammen med en foodprosessor til du har en finsmulet blanding.
  • Når kjøttet har nådd en kjernetemperatur på 50 grader tar du som nevnt kjøttet ut av ovnen. Sennepen skal nå fungere som et “lim” for å feste urtepaneringen litt bedre til carréen. Smør sennepen utover oversiden av kje-/lammecarréen og dekk den til med urtepaneringen. Sett kjøttet tilbake i ovnen og stek kjøttet videre til det har en temperatur på 56-58 grader, avhengig av hvor rosa du ønsker det. Det kan ta 10-15 minutter, avhengig av hvor kaldt kjøttet har blitt etter at du satte det tilbake i ovnen. La det ferdigstekte kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.
  • Lag ferdig pastinakkpuréen.
    Hell kokevannet av pastinakkene og la de dampe seg tørre noen sekunder i kjelen. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en jevn og fin pastinakkpuré. Tilsett matfløte, smør og smak til med salt og pepper.
  • Gjør klart tilbehøret.
    Stek kjapt noen stilker med brokkolini (eller brokkoli) i den samme stekepannen som du tidligere har stekt kjecarréen i.
  • Servering
    Skjær carréen i skiver mellom beina, rett før servering. Server den med pastinakkpuré, hjemmelaget soppsaus og stekt brokkolini. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*