Vaffelkjeks med jordbærkrem

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Vaffelkjeks med jordbærkrem

For noen uker siden fikk jeg utrolig lyst på krumkake med jordbærkrem. Det var nesten som at jeg gikk til innkjøp av et krumkakejern, bare for å tilfredsstilt lysten. Samtidig så forsøker jeg jo å unngå å fylle opp skapene med alt for mye kjøkkenutstyr, som jeg ikke bruker til vanlig. Så hva gjør man når man ikke har krumkakejern? Da bruker man vaffeljernet. Si hei til vaffelkjeks med jordbærkrem!

Jeg var litt spent på om det ville gå greit å bruke vaffeljernet istedenfor krumkakejernet. Røren er laget med utgangspunkt i en krumkakeoppskrift. “Vaflene” vil jo bli en del tykkere, så det kunne jo være at de ble myke inni, men dette gikk faktisk mye bedre enn forventet. Akkurat som for krumkaker så kan man jo forme de når de er nystekte. Jeg la jernene over et lite glass jeg satte opp ned, og formet de til skålformede vaffelkjeks. La de stå slik noen minutter og legg de forsiktig over på rist. Ganske genialt, så har du en spisebar skål å servere jordbærkremen i.

Lyst på litt mer sommerlig inspirasjon? På bloggen kan du blant annet også se oppskrift på rabarbrasuppe med jordbær, jordbærsorbét med basilikum, rabarbrapai med jordbær.

Banner - Mat du blir glad av

Vaffelkjeks med jordbærkrem

4 fra 13 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

6

jern
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Vaffelkjeks
  • 2 stk 2 romtemperert egg

  • 100 gram 100 finkornet sukker

  • 100 gram 100 smeltet smør

  • 100 gram 100 hvetemel

  • 1 ss 1 potetmel

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 2 ss 2 kaldt vann

  • Jordbærkrem
  • 1 kurv 1 jordbær

  • 5 ss 5 sukker

  • 3 dl 3 kremfløte

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en liten kasserolle og sett det til side slik at det får avkjølt seg.
  • Visp egg og sukker til tykk eggedosis.
  • Bland sammen hvetemel, potetmel og vaniljesukker i en liten skål. Ha det smeltede smøret i eggedosisen og sikt i melblandingen mens du vender det inn med en slikkepott. Her er det viktig at du ikke visper, men vender inn melet. Dette gjør du for å unngå å slå luften ut av eggedosisen.
  • La røren svelle i 15 minutter. Bland så inn et par spiseskjeer med kaldt vann.
  • Stek røren i et vaffeljern til du har gylne kjeks. Mens vaffelkjeksene er nystekte kan du forme de. Jeg la de over små glass jeg hadde snudd opp ned, og trykket kantene forsiktig ned langs glasset. Du kan også bruke små skåler eller rett og slett forme de oppi noen dype skåler. Her er det bare å være kreativ, men husk at du har ganske kort tid på deg til å forme vaffelkjeksene når de er nystekte. Legg kjeksene over på en rist etter noen minutter.
  • Vaffelkjeksene kan oppbevares i en tett boks frem til servering.
  • Lag jordbærkremen. Skyll og vaskjordbærene i kaldt vann. Fjern stilken og legg av noen av bærene til senere. Kjør sammen resten av jordbærene sammen med sukker til de er moste.
  • Visp fløten til myk krem. Bland så inn jordbærmosen. Del de resterende jordbærene opp i biter, og ha de i kremen. Du kan også bruke noen av bærene til pynt.
  • Fyll vaffelkjeks-skålene med jordbærkrem, pynt med jordbær og server umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Anne-Helene Kurås

    Tuusen takk for mange gode herlige oppskrifter👏👏!! Ha en god ferie og fortsatt god sommer☀️☀️!!

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen tusen takk for en kjempefin tilbakemelding 😄 Ønsker deg en riktig god ferie og en flott sommer ☀️😎

  2. Gro Jensen

    Nå har jeg handla inn og skal lage disse i dag👍🥰 så så gode ut at jeg har venta på å finne fine jordbær 🥰

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*