Vaffelkjeks med sjokolade

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Vaffelkjeks med sjokolade og appelsin

Det er med god grunn at Kvikk Lunsj er tursjokolade nummer 1, og med en påske rett rundt hjørnet bestemte jeg meg for å lage min egen hjemmelagede tursjokolade med hint av appelsin. Jeg vil ikke nødvendigvis kalle den for Kvikk Lunsj, men synes kanskje vaffelkjeks med sjokolade er et mer dekkende navn. Faktisk så synes jeg at appelsinen gir kjeksen et hint av Jaffa-kaker, men mye mye bedre. Og om du ikke er så glad i appelsinsmak på sjokoladen så utelater du bare den.

Glad i kombinasjonen av appelsin og sjokolade? Sjekk også oppskriften på appelsinkake med sjokolade og appelsinmuffins med sjokoladebiter

Disse vaffelkjeksene er rett og slett nydelig, og jeg kan skrive under på at de smaker enda bedre i solveggen med en kopp kaffe. Dersom kjeksene skal vare helt til påsken så må jeg rett og slett finne en ny gjemmeplass.

Hjemmelaget kvikk lunsj

Vaffelkjeks med sjokolade

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Kjeks
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
4 porsjoner

24

kjeks

Ingredienser

  • 100 gram smør

  • 125 gram melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 stk egg

  • 320 gram mel

  • 30 gram potetmel

  • 1 ts bakepulver

  • Sjokoladetrekk
  • 400 gram sjokolade

  • 1 stk appelsinzest (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Visp mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt. Ha i eggene, men tilsett ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg.
  • Bland sammen mel, potetmel og bakepulver i en bolle. Sikt melblandingen i røren, og rør det kjapt sammen til en deig.
  • Del deigen i 4 like store deler. Del hver av de til cirka 0,5 cm tykke kvadrater, med størrelse slik at de passer akkurat i et vaffeljern. utkjevling av vaffelkjeks
  • Har du dobbeltjern så kan du steke et kvadrat på hver halvdel. Stekes et par minutter i et varmt vaffeljern.Vaffelkjeks i vaffeljern
  • Kjeksen er myke mens de er nystekte, men blir fort svært sprøe. Skjære de derfor opp i staver mens det enda er mulig. Avkjøl vaffelkjeksene på rist.
  • Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kjeksen i sjokoladen. Er sjokoladen veldig tykk kan du ha i en liten skje med delfiafett, eller du kan pensle kjeksene med sjokoladen istedenfor. Riv over litt appelsinzest (det aller ytterste skallet på appelsinene – ikke det hvite) dersom du ønsker. Vaffelkjeksene er klar til å nytes så snart sjokoladen har stivnet.

Notater

  • Oppbevar vaffelkjeksene i en tett boks, på et svalt eller kjølig sted.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*