Vaffeltoast med ost og spinat

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Vaffeltoast med ost og spinat

Vaffeltoast er en usøtet vaffel, med ost og hva annet du ønsker. Osten og annet fyll drysses over røren, i vaffeljernet, før du så steker det som du vanligvis ville gjort. Resultatet blir noen utrolig gode innbakte vafler, rett og slett en slags pizzavaffel eller brødvaffel om du vil. Egner seg godt som digg lunsj, eller som en lettvint middag om du ønsker.

Her må du så klart variere med det fyllet du ønsker, selv landet jeg på en variant av ost, spinat og basilikum. Særlig basilikumen synes jeg satte en svært god smak på vaffeltoastene. Oppskriften gir 8 jern.

Blir det ikke mye gris i vaffeljernet?

Min erfaring er at det går overraskende fint, og slett ikke blir mye grist. Skal sies at jeg har et vaffeljern som fortsatt har god emalje (bruk aldri metall i jernet). Skulle jernet ditt bli skittent, eller du er redd det sitter mye smak i jernet, lag en vaskevaffel.

Hva er en vaskevaffel?

Vaskevaffel er en slags rensevaffel du steker i jerne for å fjerne gammel skitt og smak fra vaffeljernet. Dette er en deig/røre som kan lages av 1 dl salt, 2 dl hvetemel og 1 dl vann. Form deigen som en kake som dekker vaffeljernet og stek til kaken er godt stekt.

Vaffeltoast

Vaffeltoast med ost og spinat

5 fra 1 vurdering
Type rett: Lunsj, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

8

jern
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 2 ss 2 cottage cheese

  • 150 gram 150 siktet hvetemel

  • 150 gram 150 sammalt hvetemel, finmalt

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 5 dl 5 melk

  • 50 gram 50 smeltet smør/margarin

  • Fyll
  • 150 gram 150 revet ost

  • 1 stor neve 1 spinat

  • Frisk basilikum

Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggene og cottage cheese i en bolle. Tilsett melet, bakepulveret, saltet og halvparten av melken og rør til du har en tykk røre. Spe i resten av melken og ha i smeltet smør.
  • La røren svelle i cirka 20 minutter.
  • Snitt spinaten fint og plukk blader av basilkumen.
  • Når du skal steke vaffeltoastene gjør du som du pleier å gjøre. Varm opp jernet og smør det eventuelt med litt smør. Fordel så røren i jernet, og dryss over litt revet ost, spinat og frisk basilikum over jernet, før du lukker det. Stek som en vanlig vaffel. Du skulle kanskje tro at det ville brenne seg fast og bli et sable gris, men det fungerer overraskende bra.
  • Legg de ferdigstekte vaffeltoastene over på en rist, og nyt de mens de enda er varme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*