Vafler av tørt brød

Tørt brød

Hvor mange ganger har du ikke kastet en tørr brødskalk med litt dårlig samvittighet? Kanskje hadde du glemt å pakke den inn i en pose, eller at den rett og slett har mistet litt av piffen etter noen dager i brødboksen. Selv pleier jeg ofte å tørke de i ovnen på 75 grader, til de er tørre tvers gjennom, for så å kjøre de en runde i foodprosessoren. Og vipps så har du deilig brødrasp, som kan brukes enten på gratenger, panering mm. Og det beste er at det smaker jo mye bedre en griljermel.

Hjemmelagede krutonger er også et annet godt tips som har vært populært hos oss den siste tiden. Nydelig i supper eller bare å knaskre i seg som snacks. Om du ikke tar deg bryet med å tørke brødet så har jeg i dag et annet godt tips til deg. Vafler! Eller rettere sagt vafler med brødrester! Kall det gjerne en brødvaffel om du vil. Uansett navn, så er det en perfekt måte å unngå å kaste gammelt brød (så lenge det ikke er mugg på det).

Kjør brødskivene i en foodprosessor eller en matmølle. Lag så en litt tynnere vaffelrøre, og bland inn brødkrum. La vaffelrøren svelle i 15 minutter før steking

Vaffelrøre med brødrester

Nydelige brødvafler, her servert med en klatt rømme og syltetøy!

Brødvafler

Vafler er også en kjempefin anledning til å bli kvitt rester av meieriprodukter du måtte ha stående. En utgått rømme, vaniljesaus eller en melk som har stått noen dager over datoen er nydelig i vafler. Men husk å bruk sansene dine – Se, lukt og deretter smak.

Håper vaflene faller i smak!

Vafler med brødrester

Brødvafler med rømme og syltetøy

Ingredienser

  • 4 egg
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl fullkornsmel eller sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 3 dl melk
  • 3-4 brødskiver

Fremgangsmåte

Steg 1
Visp sammen egg og sukker i en bolle.
Steg 2
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en skål og bland det inn i eggeblandingen. Spe på med melken.
Steg 3
Kjør brødskivene i en foodprosessor eller en matmølle til du har fine smuler. Ha de i vaffelrøren. Synes du det er litt store klumper i røren kan du bruke en stavmikser eller blender for å få en finere blanding. Men unngå å kjøre røren for mye, for jo mer du visper og rører jo segere vafler får du.
Steg 4
La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter. Spe på med eventuelt mer melk eller mel ved behov.
Steg 5
Stek vaflene i et vaffeljern, og legg de over på en rist etter hvert som de er ferdigstekte. Nytes varme med det du måtte ønske. Håper det smaker!