
Hvor mange ganger har du ikke kastet en tørr brødskalk med litt dårlig samvittighet? Kanskje hadde du glemt å pakke den inn i en pose, eller at den rett og slett har mistet litt av piffen etter noen dager i brødboksen. Selv pleier jeg ofte å tørke de i ovnen på 75 grader, til de er tørre tvers gjennom, for så å kjøre de en runde i foodprosessoren. Og vipps så har du deilig brødrasp, som kan brukes enten på gratenger, panering mm. Og det beste er at det smaker jo mye bedre en griljermel.
Hjemmelagede krutonger er også et annet godt tips som har vært populært hos oss den siste tiden. Nydelig i supper eller bare å knaskre i seg som snacks. Om du ikke tar deg bryet med å tørke brødet så har jeg i dag et annet godt tips til deg. Vafler! Eller rettere sagt vafler med brødrester! Kall det gjerne en brødvaffel om du vil. Uansett navn, så er det en perfekt måte å unngå å kaste gammelt brød (så lenge det ikke er mugg på det).
Kjør brødskivene i en foodprosessor eller en matmølle. Lag så en litt tynnere vaffelrøre, og bland inn brødkrum. La vaffelrøren svelle i 15 minutter før steking


Dette kan bli nydelige og mettende brødvafler!
Vafler er også en kjempefin anledning til å bli kvitt rester av meieriprodukter du måtte ha stående. En utgått rømme, vaniljesaus eller en melk som har stått noen dager over datoen er nydelig i vafler. Men husk å bruk sansene dine – Se, lukt og deretter smak.
Håper vaflene faller i smak!
