• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. juli 2020

Vafler av tørt brød

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tørt brød

Hvor mange ganger har du ikke kastet en tørr brødskalk med litt dårlig samvittighet? Kanskje hadde du glemt å pakke den inn i en pose, eller at den rett og slett har mistet litt av piffen etter noen dager i brødboksen. Selv pleier jeg ofte å tørke de i ovnen på 75 grader, til de er tørre tvers gjennom, for så å kjøre de en runde i foodprosessoren. Og vipps så har du deilig brødrasp, som kan brukes enten på gratenger, panering mm. Og det beste er at det smaker jo mye bedre en griljermel.

Hjemmelagede krutonger er også et annet godt tips som har vært populært hos oss den siste tiden. Nydelig i supper eller bare å knaskre i seg som snacks. Om du ikke tar deg bryet med å tørke brødet så har jeg i dag et annet godt tips til deg. Vafler! Eller rettere sagt vafler med brødrester! Kall det gjerne en brødvaffel om du vil. Uansett navn, så er det en perfekt måte å unngå å kaste gammelt brød (så lenge det ikke er mugg på det).

Kjør brødskivene i en foodprosessor eller en matmølle. Lag så en litt tynnere vaffelrøre, og bland inn brødkrum. La vaffelrøren svelle i 15 minutter før steking

Vaffelrøre med brødrester

Nydelige brødvafler, her servert med en klatt rømme og syltetøy!

Brødvafler

Vafler er også en kjempefin anledning til å bli kvitt rester av meieriprodukter du måtte ha stående. En utgått rømme, vaniljesaus eller en melk som har stått noen dager over datoen er nydelig i vafler. Men husk å bruk sansene dine – Se, lukt og deretter smak.

Håper vaflene faller i smak!

Vafler med brødrester

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. juli 2020
  • 6-8 plater
  • 40 min
  • Skriv ut
Brødvafler med rømme og syltetøy
Ingredienser
  • 4 egg
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl fullkornsmel eller sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 3 dl melk
  • 3-4 brødskiver
Slik gjør du det
Steg 1
Visp sammen egg og sukker i en bolle.
Steg 2
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en skål og bland det inn i eggeblandingen. Spe på med melken.
Steg 3
Kjør brødskivene i en foodprosessor eller en matmølle til du har fine smuler. Ha de i vaffelrøren. Synes du det er litt store klumper i røren kan du bruke en stavmikser eller blender for å få en finere blanding. Men unngå å kjøre røren for mye, for jo mer du visper og rører jo segere vafler får du.
Steg 4
La vaffelrøren svelle i minst 15 minutter. Spe på med eventuelt mer melk eller mel ved behov.
Steg 5
Stek vaflene i et vaffeljern, og legg de over på en rist etter hvert som de er ferdigstekte. Nytes varme med det du måtte ønske. Håper det smaker!

 

Stikkord

  • matreddertips
  • restemat
  • vafler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sommerens rabarbradrink
Potetsalat

Relaterte innlegg

Kreolsk kyllingsalat
28. april 2020
2 kommentarer

Kreolsk kyllingsalat

Proteinrundstykker
23. april 2020
0 kommentarer

Proteinrundstykker

Slik lager du eggesalat
18. april 2020
0 kommentarer

Slik lager du eggesalat

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales