Vaniljekrem

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Vaniljekrem

Lager du vaniljekremen selv? Hjemmelaget vaniljekrem og vaniljesaus har en rundere og dypere smak av vanilje, sammenlignet med de du kjøper på butikken. Perfekt til både solskinnsboller og blåbærpai med vaniljekrem.

Selv om jeg foretrekker den hjemmelagede varianten, så må du ikke tro at alltid lager den fra bunnen av. Iblant må man ta noen snarveier, og da er det helt i orden om man velger å kjøpe ferdig saus eller krem. Men om du skulle ha noen ekstra minutter til overs, men aldri har forsøkt å lage en hjemmelaget vaniljekrem, test ut da vel! Det er faktisk enklere enn du skulle tro. Eggehvitene du får til overs kan du jo eksempelvis bruke til å lage noen pikekyss eller minipavlovaer.

Lykke til!

Vaniljekrem

5 fra 2 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
2 porsjoner gir

5

dl
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2,5 dl 2,5 melk

  • 2,5 dl 2,5 fløte

  • 1/2 stk 1/2 vaniljestang

  • 4 stk 4 eggeplommer

  • 90 gram 90 sukker

  • 35 gram 35 maizena

Fremgangsmåte

  • Ha melk og fløte i en liten kasserolle. Del den halve vaniljestangen på langs, skrap ut frøene inni med en kniv, og ha både frø og stang i melken. Kok opp melkeblandingen under omrøring. Skru ned på varmen og la den trekke i 10 minutter.
  • Mens melken trekker kan du gjøre klart resten. Skill eggeplommer fra eggehvite. Ha plommene i en bolle sammen med sukker og maizena. Visp godt sammen.
  • Nå skal melk og egg blandes. Hell bittelitt av melken i eggeblandingen samtidig som du visper med en. Her er det viktig at du ikke heller i mye av gangen, og at du visper samtidig. Ellers vil eggene kunne koagulere av den varme melken.
  • Fortsett å helle i melken, litt av gangen. Når du har helt i 1/3 av melken kan du øke mengden melk som helles over i eggeblandingen. Hell i resten av melken.
  • Hell så melkeblandingen tilbake i kasserollen, gjennom en sikt. Ta ut vaniljestangen. Pass også på at du ikke har noen rester som henger fast i kasserollen.
  • Varm opp blandingen til den tykner, eller rett under kokepunktet. Får den for høy varme vil den kunne sprekke. Rør kontinuerlig.
  • Avkjøl vaniljekremen, og den er klar til bruk. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen, så unngår du snerk. Husk at den vil bli tykkere når den er kald.

Notater

  • Tips! For hurtigere avkjøling kan du sette kasserollen i et kaldt vannbad.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*