Hjemmelaget vaniljesaus (uten maizena)

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget vaniljesaus

Det er få ting som smaker mer sommer enn nyplukkede bær med vaniljesaus. Og selv om jeg iblant tyr til Piano vaniljesaus, så må jeg jo innrømme at det blir jo ikke helt det samme som en skikkelig hjemmelaget variant.

For noen dager hadde vi dessert, og jordbær og rips med vaniljesaus stod på menyen. Det finnes oppskrifter på vaniljesaus både med og uten maizena. Er det ikke maizena i oppskriften, er det gjerne flere eggeplommer, siden både maizena og eggeplommene har en viktig rolle for å få sausen tykk nok. Det er sikkert bare matnerden i meg, men det føles nesten litt juks å bruke maizena. Derfor er ble vaniljesausen laget helt uten maisstivelse. Det er ikke så mye mer komplisert, men du må være ekstra obs på at sausen ikke får for høy varme.

Så neste gang du skal servere sesongens bær, en hjemmelaget eplekake, sjokoladepudding, eller kanskje bakte epler med nøtter og rosiner, test ut denne oppskriften på hjemmelaget vaniljesaus.

Banner - Mat du blir glad av

Vaniljesaus (uten maizena)

4.2 fra 5 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Avkjøling

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 dl melk

  • 2 dl fløte

  • 1 stk vaniljestang

  • 5 stk eggeplommer

  • 75 gram sukker

Fremgangsmåte

  • Ha melken og fløten i en liten kasserolle. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha både frø og belg sammen med melken. Kok opp på lav varme. Når melken koker drar du den bort fra platen, og lar den stå i 10 minutter.
  • Visp sammen eggeplommene og sukkeret i en liten bolle. Hell den litt avkjølte melken i en tynn stråle i eggene, samtidig som du visper kontinuerlig. Det er viktig at du heller svært forsiktig, med bare litt av gangen.
  • Ha melkeblandingen tilbake i kasserollen. Plukk ut vaniljestangen, og varm opp melken til den er rett over 75 grader, under kontinuerlig omrøring. Du vil merke at den blir tykkere mot slutten. Det er veldig viktig at du ikke koker sausen, for da vil du få eggeklumper i sausen.
  • Hell sausen over i en bolle. Legg en plastfolie over, slik at den ligger oppå sausen, da unngår du snerk. Avkjøl den i kjøleskap til den er helt kald, og hell den over i en sausnebb. Vaniljesausen er klar til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*