Vannbakkels med sprø topping og sjokolademousse

Vannbakkels med sprø topping

Jeg har aldri laget vannbakkels før, men synes det er gøy å gå litt ut av komfortsonen iblant. For et par helger siden bestemte meg ikke bare for å lage vannbakkels for første gang, men også å slå til med en sprø sjokoladetopping og fylle de med hjemmelaget sjokolademousse. På tross av at det var mange momenter som kunne spolere denne desserten, så gikk det overraskende fint. Skal innrømme at første stekebrett ikke ble like pent, men lærte da hvor viktig det var å få den sprø toppingen tynn nok.  Men etter et innkjøringsbrett så ble resultatet svært bra.

Vannbakkels med sjokolademousse

Jeg fylte som nevnt vannbakkelsene med sjokolademousse. Ønsker du å fylle de med krem eller vaniljekrem så må du gjerne gjøre dette, og vil jo også være litt tidsbesparende.

I morgen er det jo også fastelavn, kanskje kan vannbakkels med sprø sjokoladetopping være noe å diske opp med da? Du kan også på bloggen finne mer tradisjonelle fastelavnsboller med krem og syltetøy eller kanskje noen boller fylt med vaniljekrem om du heller ønsker det.

Lykke til!

Vannbakkels med sprø sjokoladetopping

Vannbakkels

Ingredienser

  • Sprø topping
  • 150 gram hvetemel
  • 50 gram kakao
  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • Vannbakkels
  • 2,5 dl vann
  • 110 gram smør
  • 1 ss sukker
  • 140 gram hvetemel
  • 4 store egg
  • Sjokolademousse
  • 150 gram dronningsjokolade
  • 3 romtempererte egg
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Steg 1
Smuldre alle ingrediensene til toppingen i en bolle. Jobb deigen kjapt sammen for hånd, og kjevle deigen cirka én cm flate. Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i én time mens du lager vannbakkelsene.
Steg 2
Gå i gang med å bake vannbakkelsene. Ha vann, sukker og smør i en kasserolle og kok opp. Når smøret har smeltet drar du kjelen av varmen og tilsetter mel. Rør ut melet med en tresleiv, og fortsett å røre til deigen samler seg og slipper kantene fra kasserollen. Ha kasserollen tilbake på platen, ha på lav varme, og fortsett røringen til det begynner å danne seg et belegg i bunnen av kjelen. Ha deigen over i en bolle og la den avkjøle seg i fem minutter. Rør inn ett egg av gangen. Det er viktig at du rører godt mellom hver av eggene og ikke har i alle samtidig. Deigen/røren til vannbakkelsene skal være jevn og seig.
Steg 3
Forvarm steikovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 4
Hent frem deigen til toppingen fra kjøleskapet. Kjevle deigen enda tynnere, gjerne så tynn som et par-tre millimeter. Stikk ut runde sirkler med en diameter på tre centimeter.
Steg 5
Ha røren i en sprøytepose med rund tyll (tupp). Sett massen i runde kuler/topper, også disse med en diameter på cirka tre centimeter, på et bakepapirkledd stekebrett. Legg sirklene fra toppingen over de utsprøytede vannbakkelsene.
Steg 6
Stek vannbakkelsene i ovnen i 20-30 minutter. Det er utrolig viktig at du ikke åpner ovnen de første 15-20 minuttene, da kan bakverket falle sammen. Vannbakkelsene er ferdige når de høres hule ut når du banker på dem. Ta ut av ovnen og avkjøl på rist.
Steg 7
Gå gjerne i gang med sjokolademoussen mens vannbakkelsene står i ovnen. Smelt sjokoladen over et vannbad. Skill eggene, og ha plommene i en liten skål og eggehvitene i en bolle.
Steg 8
Pisk eggehvitene stive og la de stå i en bolle. Ha kremfløte og vaniljesukker i en annen bolle, og visp det til myk krem.
Steg 9
Rør inn eggeplommene i sjokoladen, men det er viktig at sjokoladen ikke er for varm da vil eggene koagulere. Rør sjokoladeblandingen inn i kremen, og vend inn eggehvitene helt til slutt.
Steg 10
La gjerne sjokolademoussen stå kjølig i 10-15 minutter før du bruker den. Det er viktig at du ikke fyller den i vannbakkelsene før de er helt avkjølte. Ha moussen over i en kremsprøyte og lag et lite hull i under vannbakkelsen, hvor du sprøyter inn sjokolademoussen. Nyt umiddelbart!