Varm og mørk sjokolade

Kakao med krem

Endelig har vinteren kommet til Oslo og det er flotte skiløyper er tilrettelagt i marka. Enten du er glad i å gå på ski eller foretrekker å gå til fots, så er det veldig kos å skjemme seg bort med en stor krus varm sjokolade når man kommer inn igjen. Denne gangen har jeg laget en variant med mørk sjokolade, toppet med krem og litt revet sjokolade. Så enkelt og så utrolig godt!

Server varm sjokolade toppet med nypisket krem og litt revet sjokolade.

Varm sjokolade med krem

Varm sjokolade med krem

Ingredienser

  • 80 gram mørk sjokolade (70%)
  • 4 dl helmelk
  • 1/2 ss sukker
  • Topping
  • Krem
  • Revet sjokolade

Fremgangsmåte

Steg 1
Bryt den mørke sjokolade opp i terninger eller grovhakk den. Ha Ha sjokoladen i en kasserolle sammen med en liten skvett melk og varm forsiktig opp til sjokolade har smeltet.
Steg 2
Spe på med resten av melken og bittelitt sukker, og kok forsiktig opp under omrøring.
Steg 3
Visp fløte til krem. Ha eventuelt i litt vaniljesukker i fløten dersom du ønsker.

Denne kakaoen er den beste jeg har smakt! Jeg vil påstå at den smaker helt likt som Oslos beste kakao, nemlig den fra Samson! Jeg skal aldri lage kakao på noen annen måte igjen😁